Възрастните хора и социално слабите са най-застрашени от коронавируса, затова

...
Възрастните хора и социално слабите са най-застрашени от коронавируса, затова
Коментари Харесай

Виенските файтони разнасят храна

Възрастните хора и обществено слабите са най-застрашени от ковид, по тази причина петзвездният виенски хотел „ Интeрконтинетал " в съдействие с други доброволци предлага безвъзмезден обяд за 250 души.

Тъй като хотел „ Интерконтинентал “ сега е затворен, управлението му и готвачите вземат решение да готвят гратис за възрастните хора, живеещи наоколо. Към тях се причисляват доброволци от виенския клон на Каритас, които доставят храната с коли или колела по домовете на нуждаещите се. 
Възрастните хора от региона „ Ландщрасе " могат да създадат поръчка за идващия ден на уеб страницата на плана или на страницата във фейсбук до 17 часа, а храната, приготвена в хотела, е с обезпечено качество. Доброволците са добре пристигнали постоянно. Засега е планувано акцията да продължи до 13 април, само че при нужда хотелът има подготвеност да удължи периода.
В благотворителната акция се включват и виенските карети, защото по време на строгите защитни ограничения файтонджиите също изгубиха работата си. Идеята е на Кристиан Герзабек от плана „ За файтоните ". Той е прелестно сюрпризиран от известността на акцията измежду виенчани, които в този момент виждат каква работа правят ретро впряговете. А също така потреблението им като транспортни средства е добре за конете, които се нуждаят от придвижване. 
Във всеки файтон пътуват по двама души – един колар и един асистент, който доставя храната до вратата на жилището. През това време файтонджията би трябвало да се оправи с „ паркирането ", което не е по никакъв начин лесна работа и изисква умения. 
И една приятна изненада за нас, българите – един от файтонджиите, Петко Петков, е с български генезис.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР