Възрастна жена от село Моминско край Асеновград ще посрещне зимата

...
Възрастна жена от село Моминско край Асеновград ще посрещне зимата
Коментари Харесай

Баба от Асеновградско пътува на стоп, посреща зимата на студено

Възрастна жена от село Моминско край Асеновград ще посрещне зимата сама, без храна и отопление. За ориста на баба Фанка описа Krasimira Yovkova в обществената мрежа. Тя изрази подготвеност да помогне на дамата като прикани за още помощ. Покривът на Фанка тече, няма средства и за дърва за огрев.

Някои хора, коментиращи обявата са на мнение, че дамата сама си е отговорна, с цел да няма близки, които да се погрижат за нея. Те допълват, че тя въпреки всичко има пенсия и не е извънредно нуждаеща се.

Ето какво написа Красимира:

„ Това е баба Фанка от село Моминско. Вървейки пешком, чака някой да я качи на стоп, тъй като са разредили (спрели?) рейсовете до селото й.

Няма пари, няма какво да яде, няма дърва за огрев за зимата, покривът й тече и е в много затруднено състояние... Както стана ясно, няма и към кого да се обърне.

Моля ви, положителни хора, дано помогнем на тази клета женица.

Ето го нейният телефон, на който можете да се свържете с нея, с цел да я попитате персонално от какво има потребност - 0310 2 25 15. Може да й се звъни вечер.

Отворена съм на всевъзможни хрумвания за организация за събиране на средства за нея. Моля, пишете ми.

Нека да помогнем! Никой не заслужава такова нещо. Жената в действителност има потребност. “

„ Тази баба една вечер мрачно, студено молеше пред билата млади, остарели всеки който види да я закара до у дома. Половин час до момента в който чаках такси никой не качи дамата. Когато пристигна нашето такси я взех и закарах до Моминско, пред вратата на къщата. Българина не е това което беше. Плаках с нея от самото начало, “ споделя друга жена, срещнала бабата.

" Жената не е толкоз бедна колкото е мислите. Това че сте е качили в таксито - положително сте създали. Но тя да си стои в къщи и да си гледа старините. Стига е обиколила пазарите има пенсия както всички пенсионери, " счита друга жена.

Вие по какъв начин мислите? Да се отхвърля ли помощ на възрастен човек, тъй като получава пенсия?

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР