Възрастна жена е починала след повторно заразяване с COVID-19, съобщават

...
Възрастна жена е починала след повторно заразяване с COVID-19, съобщават
Коментари Харесай

Първи случай на починала жена след повторно заразяване с COVID-19 |

Възрастна жена е умряла след наново заразяване с COVID-19, оповестяват в понеделник откриватели, представени от нидерландския информативен сайт BNO News..

Това е първият прочут смъртен случай след наново заразяване с ковид.

Пациентката от Нидерландия е 89-годишна жена. Била е лекувана от Макроглобулинемия на Waldenstrom (изключително рядко и нелечимо злокачествено заболяване на кръвта).

Жената пристигнала в незабавното поделение по-рано тази година с висока температура и мощна кашлица. Тестът посочил, че е позитивна за ковид. Останала в болница пет дни, след които признаците изчезнали изцяло, като се изключи непрекъснатата отмалялост. Почти два месеца по-късно, единствено два дни, откакто дамата още веднъж почнала химиотерапия, тя вдигнала температура, появили се кашлица и зной. Когато била призната в болница, кислородната ù сатурация била 90% с дихателна периодичност 40 вдишвания на минута. Отново била тествана за ковид и резултатът отново бил позитивен. Тестовете за антитела били негативни на 4-ия и 6-ия ден.

" На осмия ден положението на пациентката се утежни. Тя умря две седмици по-късно ", споделят откривателите.

Екипът имал достъп до тестовите проби и при двете заразявания и удостоверява, че генетичният състав на всеки вирус е бил друг до степен, която не може да бъде обяснена посредством in-vivo еволюция. Това поддържа тезата, че дамата е била наново инфектирана с ковид.

Към днешна дата откриватели са удостоверили единствено 23 случая на наново заразяване, само че при всички други пациентите са се възстановили.

Изследванията при повторни заразявания към този момент са лимитирани. Хората със SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква COVID-19, могат да продължат да дават позитивни проби в продължение на няколко месеца, без да са заболели. Затова и откривателите се нуждаят от проби от двете заразявания, с цел да могат да потвърдят, че генетичният състав на вируса е друг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР