Възрастен продавач на зеленчуци е бил глобен за пласиране на

...
Възрастен продавач на зеленчуци е бил глобен за пласиране на
Коментари Харесай

Глобиха дядо с 200 лева за сергийка на улицата

Възрастен продавач на зеленчуци е бил санкциониран за разпространение на персоналната си стока при направена инспекция. Той търгувал на тротоара на бул „ Македония “, на 20 метра от мазазин „ Lidl “ в Кючук Париж.

Когато двама данъчни се появили и видяли касетките със зеленчук по улицата се оказало, че мъжът няма позволение за продажба на селскостопанска продукция отвън избраните за това места, борси и пазари. Написали му акт на стойност 200 лв. за нарушение на публичния ред. Санкцията е била наложена през септември предходната година.

Старият мъж, обаче не счита, че е активността му е неправилна, защото е пенсионер и претърпява като продава плодове и зеленчуци. Затова и взема решение да апелира решението на съда. Доскоро до „ Лидел “ и „ Кауфланд “ в Кючука имаше пазар, на който хората продаваха свободно стоката си. След построяването на казино, магазини и заведения за хранене той беше отстранен. Вероятно това е повода търговци към момента да разпъват сергии на мястото, с вяра да препечелят някой лев.

Днес Пловдивският административен съд взе публично решение като отхвърли жалбата на търговеца. Счете, че нарушаването е осъществено и лицето би трябвало да заплати минималната санкция от 200 лв.. Установява се, че на датата на инспекцията жалбоподателят е правил продажба на ябълки, грозде, орехи и дюли на тротоара на място, което не е било устроено като пазар или пазарище. Решението е дефинитивно и не предстои повече на обжалване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР