Възрастен мъж е колабирал в колата си в добричкото село

...
Възрастен мъж е колабирал в колата си в добричкото село
Коментари Харесай

Сигнал за починал заради забавила се линейка в Балчик

Възрастен мъж е колабирал в колата си в добричкото село Рогачево и по-късно е умрял. Свидетел твърди, че колата за спешна помощ е закъсняла, а фелдшерът се е държал несъответстващо на обстановката.

Началникът на незабавния филиал в Балчик отхвърля да приказва пред, до момента в който не завърши инспекцията по случая. Заявява обаче, че съгласно рапорта на колежката му сигналът в колата за спешна помощ е получен в 16:23 ч. в събота и екипът е дошъл в Рогачево на 15-ата минута.



Според отчета дежурното здравно лице на място открило мъж без пулс и сърдечна активност.

Според Ивайло Василев, който оказал първа помощ, обаче възрастният човек е бил жив.



„ Звъннах на 112 за повторно, а сред първото и второто позвъняване е имало към 20 минути. Започнах да му върша сърдечен масаж и изкуствено дишане. В някакъв миг пристигна и колата за спешна помощ. Слезе здравното лице - една жена, клекна до индивида и стартира да му прави сърдечен масаж с една ръка. Попитах я: „ Какво правиш? ”. Тя ми сподели: „ Толкова мога ”. Ако фелдшерът беше установил гибелта на място, за какво ме помоли да се кача в колата за спешна помощ и да продължа да върша сърдечен масаж? Аз 20 минути по пътя съм правил сърдечен масаж. Кислородната му маска беше поставена и се виждаше по какъв начин се запотява от дъха му. Абсолютно индивидът си беше жив! ”, съобщи съседът на умрелия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР