“Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев с молба

...
“Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев с молба
Коментари Харесай

Възраждане иска от Радев вето за бюджета на НЗОК

“Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев с молба да наложи несъгласие на текст от Закона за бюджета на НЗОК, откакто през вчерашния ден комисията по финанси в Народното събрание реши, че няма да има спомагателни 14 млн. лева за фонда за лекуване на деца.

Предложението за спомагателните средства е на “Възраждане” и бе признато при разглеждането на бюджета на касата. Вчера на съвещанието на бюджетната комисия обаче е взето решение, че тези пари няма да се дават в този момент, тъй като във фонда сега има задоволително средства - близо 30 млн. лева, а също така от касата обяснили и, че няма направени отводи за лекуване на деца поради дефицит на средства, с какъвто претекст “Възраждане” желаеха спомагателните пари.

Преди 2 дни беше признат бюджетът на НЗОК. По наше предложение бяха признати спомагателни 14 млн. лева за лекуване на деца. От предходната година няма входиран доклад стигали ли са парите, само че за 2020 година има повече от 20 отхвърли и се е стигнало до там, че е имало изтеглени молби, тъй като децата са умряли, разяснява през днешния ден Цончо Ганев от “Възраждане”.

Това е срамно. Всеки знае акциите за събиране на капачки, дори в нашата стая събираме, сподели Ганев. Той акцентира, че през вчерашния ден е решено тези пари да не се дават и даже позволи, че 12 млн. лева от тях са отишли за музеите.

Още през днешния ден “Възраждане” ще изпрати писмо до президента Румен Радев, който да наложи несъгласие единствено на този текст от бюджета при положение, че се одобри сумата да не бъде превеждана на касата, обясниха от партията.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР