Възпитателят, удрял с юмруци ученички в ловешко училище, докато ги

...
Възпитателят, удрял с юмруци ученички в ловешко училище, докато ги
Коментари Харесай

Говори възпитателят, ударял ученички в Ловеч

Възпитателят, удрял с юмруци ученички в ловешко учебно заведение, до момента в който ги разтървава, подаде оставка. Вчера мъжът беше задържан за малко и освободен. По думите му физическата мощ била неизбежна и е избавила децата от по-тежки последици. А специалисти упорстват за незабавни образования на учителите по какъв начин да работят при сходни обстановки.

``
реклама

Георги бил извикан от секретарката, с цел да разтърве биещите се девойки, едно от които - Барбара, е дете със специфични потребности.

" С четирима индивида се е сбила в този ден. Побесняла, тръгнала с един да се бие, след това - с различен, набила е учителката - блъснала я е няколко пъти по краката, по плещи. То беше нещо кошмарно, то се дърпаха коси, то пердах ", сподели пред камерата на NOVA възпитателят Георги Димитров.

Възпитателят, който е и някогашен треньор по битка, извил ръката на едно от девойки, само че това не помогнало. Затова решил да употребява повече мощ.

" За момента това ми пристигна... То не е програмирано, нямах време да помисля и за една секунда. За мен беше доста стресиращ фактор ", съобщи Димитров. 

Адекватно готови да работят в сходни обстановки са единствено ресурсните учители, настояват специалистите. Те обаче не доближават в учебните заведения. А общообразователните педагози нямали нужните умения да се оправят с нападателни деца.

" Ето в тази ситуация, да вземем за пример, това което би било по-правилно - първо той да управлява ръката, която скубе, по-късно има специфични техники за това по какъв начин би трябвало да унищожи този захват за косата, да употребява техника, с която да ограничи подвижността на детето, след което към този момент да се опита да му влияе, тъй че да го успокои ", изяснява преподавателят в Софийския университет доктор Цветослав Николов.

В доста страни физическа интервенция от страна на учителя е позволена и контролирана с правила, само че единствено в обстановки с висока степен на риск. У нас през 2012 година е признат механизъм за битка с учебния тормоз. Той включва оценка на риска за всяко дете със специфични потребности.

" Момичето има проблеми със своето държание. Никой в това учебно заведение очевидно не е оценил задоволително риска ", разяснява шефът на Дирекция " Права на детето " при омбудсмана Ева Жечева.

Няколко дни след случая Георги твърди, че съжалява за случилото се, само че по думите му с намесата си той даже избавил битото момиче, тъй като в този миг в стаята връхлетял и другар на една от забърканите в абсурда.

" Той безусловно се стрелна и й тегли един ритник в корема. Той е над 100 кг мъж. Може би и от удара Барбара към този момент пусна косата. Ако не бяхме ние, той щеше да я пребие ", съобщи възпитателят Георги Димитров. 

Възпитателят към този момент е пуснал молбата си за овакантяване и няма да се връща на работа. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 7 секунди) Рейтинг: 1068 | Одобрение: -2157 УДРИ ДАСКАЛЕ! НАЙ-МНОГО УДРИ Пожарна охрана КОМЕНТИРАЩИТЕ В ПЕТЕЛ! САМО ГЕРБ! ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментарИме:Коментар:
`
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР