Възпитаници на СУ Христо Смирненски“ в Стара Загора осъществиха поредица

...
Възпитаници на СУ Христо Смирненски“ в Стара Загора осъществиха поредица
Коментари Харесай

Старозагорски ученици писаха с паче перо химна на Кирил и Методий

Възпитаници на СУ „ Христо Смирненски “ в Стара Загора реализираха поредност от действия по Националната стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда “, модул „ Културните институции като просветителна среда “, оповестиха от учебното заведение.

При прецизно съблюдаване на хигиеничните условия учениците от 2-4 клас посетиха постановката „ Малката нимфа ” на Куклен спектакъл Стара Загора и поредност от Ателиета в Регионален исторически музей.

Занятието „ С перо и мастило “ върна третокласниците  в годините на Възраждането, когато учениците са писали на пясък, с калем и с патешки пера.  На децата бе дадена опция сами да изпишат къс текст благодарение на перо и мастило и да попълнят изчезнали думички от химна на българската култура „ Върви, народе възродени ” на работните си листове.

Ателие „ Млад  археолог “ провокира интереса на учениците с беседата за историческото развиване на нашия град и културните археологически пластове, съхранили предмети от живота и бита на предците ни. По интерактивен и завладяващ метод бе демонстриран способът за различаване, възстановяване и датиране  на археологическите находки. На децата бяха препоръчани атрактивни проби със фотоси на исторически находки, които те сами трябваше да разпознаят, назоват, дорисуват и датират.  Кулминация на занятието бе моментът, в който децата сами " откриват " предмети в особено направени пясъчници, след което ги сглобят и  съотнасят към избрана историческа ера на магнитно табло.

При извънреден интерес минаха и занятията в ателие „ Тракийски войник ” и ателие „ Реставрирам самичък “ с учениците от 2 и 4 клас.

Целта на работата по националната стратегия е повишение интереса на учениците и на мотивацията им за учене.

 

 

Росица Въльовска

Община Стара Загора

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР