Възниква конфликт между технологичните иновации и опасенията за неприкосновеността на

...
Възниква конфликт между технологичните иновации и опасенията за неприкосновеността на
Коментари Харесай

Виталик Бутерин одобрява крипто проекта Worldcoin и неговите инициативи

Възниква спор сред софтуерните нововъведения и опасенията за неприкосновеността на персоналните данни по отношение на Worldcoin - план, предлагащ цифрова идентичност и криптовалута в подмяна на сканиране на ириса.

Въпреки че съоснователят на Етериум Виталик Бутерин изрази поддръжка за напъните на Worldcoin за възстановяване на протоколите за дискретност, португалският регулаторен орган за данни се намеси, като краткотрайно спря събирането на биометрични данни за интервал от 90 дни.

Worldcoin употребява характерен метод, при който потребителите дават сканиране на ириса на очите вместо нормалните данни за регистрация, като име и адрес, с цел да открият цифрова идентичност. Стимулирана от обещанието за безвъзмездни WLD токени, тази система е привлякла над 4.6 милиона консуматори в международен мащаб. Въпреки това, опасенията по отношение на неприкосновеността на персоналните данни непрекъснато хвърлят сянка върху самодейността.

Бутерин хвали Worldcoin за напъните ѝ в оправянето с опасенията за неприкосновеността на персоналния живот, като приветства минималистичния им метод към данните и отдадеността им да позволяват рецензиите, свързани с неприкосновеността на персоналния живот. Той твърди, че те превъзхождат стандартните централизирани способи за засвидетелствуване на достоверността в опазването на персоналните данни.

Въпреки утвърждението на Бутерин, регулаторните органи остават скептични. Португалия се причислява към Кения в изразяването на запаси. Португалската национална комисия за отбрана на данните (CNPD) показва угриженост по отношение на евентуалната “сериозна щета ” за правата на физическите лица върху данните.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР