Възнагражденията по проекта FOSSA варират от 25 000 до 90

...
Възнагражденията по проекта FOSSA варират от 25 000 до 90
Коментари Харесай

ЕК позлатява спецове, ако открият бъгове в софтуера

Възнагражденията по плана FOSSA варират от 25 000 до 90 000 евро

До 90 000 евро могат да получат спецове, които открият уязвимости в известни стратегии с отворен код (източник: CC0 Public Domain)

Европейската комисия започва през януари план за търсене на уязвимости в известни безвъзмездни стратегии като Filezilla, VLC Media Player, 7-zip и още 12 други продукта, употребявани необятно по целия свят.

Комисията ще подтиква финансово експертите за всяка открита накърнимост в границите на плана „ Free and Open Source Software Audit “ (FOSSA), чиято цел е да усъвършенства сигурността на отворения програмен продукт, разяснява Джулия Реда, основател на плана дружно с Макс Андерсон.

През януари Европейска комисия започва 14 от общо 15-те награди за открити уязвимости в свободни софтуерни артикули, на които институциите на Европейския съюз разчитат. Размерът на възнагражденията зависи от сериозността на открития проблем и относителната значимост на софтуера и варира от 25 000 до 90 000 евро.

Списък на стратегиите и възнагражденията, оповестени от FOSSA

Всеки заинтригуван експерт може да способства за триумфа на самодейността, като проучва някоя от стратегиите в листата за неточности и уязвимости и заяви за тях на основателите на плана.

FOSSA възнамерява и поредност от хакатони, които ще разрешат на разработчиците на програмен продукт в границите на институциите на Европейски Съюз и разработчиците от плановете за свободен програмен продукт да работят по-тясно и да си сътрудничат непосредствено.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР