Възможностите за справяне със стреса на работното място е основната

...
Възможностите за справяне със стреса на работното място е основната
Коментари Харесай

Медиците се нуждаят от техники за преодоляване на стреса, сочи изследване



Възможностите за справяне със напрежението на работното място е главната информация, от която имат потребност медицинските експерти, работещи в региона на хематологията. Това демонстрират данните от анкета, извършена измежду членовете на Българското здравно съдружие по хематология.  Допитването е направено в границите на осведомителната акция за злокачествените болести на кръвта „ Иновация за живот “, сътрудници в която са Българско съдружие „ Лимфом “, Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България и БМСХ. В анкетата взеха присъединяване към 1/3 от членовете на сдружението (46 души – експерти и специализанти по хематология, онкология, фармакология, онкохематология, клинична микробиология, биология и др.).

Целта на допитването бе да се открият потребностите на медицинските експерти , свързани с професионалното им и личностно развиване, след което да бъдат проведени специфични образования за тях.

Останалите области, в които медиците имат потребност от повече информация, с цел да подобрят компетенциите си, са свързани с: цифровите решения в опазването на здравето (43,5%), тактиките и тактиките за повлияване върху политиките в опазването на здравето и застъпничеството (37%), връзката с пациенти и техните близки (32,6%), презентационни умения (32,6%) и информационни умения (28,3%).

60,9% от интервюираните споделят, че за самоусъвършенстване и професионално развиване , биха се записали на образование за асимилиране на нови техники и технологии в лекуването на пациентите. 26,1% биха подобрили мениджърските си умения. По 23,9% показват подготвеност за образования за възстановяване на меките и цифрови умения, 19,6% - за рационализиране на информационните умения.

В анкетата медиците разказват и проблемите, които срещат най-често по време на работа. Основните измежду тях са административни (голям размер от документи, която лекарите е належащо да попълнят, нееднозначен прочит на нормативната база, предели и незадоволително финансиране, незадоволителна информация за новите лечения и др.). Друг обрисуван проблем е експанзията и недоверието от страна на пациентите и техните близки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР