Възможностите за редовен кабинет в момента са доста стеснени. До

...
Възможностите за редовен кабинет в момента са доста стеснени. До
Коментари Харесай

Ружа Смилова: За пореден път ГЕРБ не могат да съставят правителство, сега на помощ им се притичва ПП

Възможностите за постоянен кабинет сега са много стеснени. До през вчерашния ден ГЕРБ имаха потребност от 5 гласа, през днешния ден - от 16. 

 

Тази равносметка направи политологът и учител в " Софийския университет " Ружа Смилова в студиото на " Тази заран " по БТВ. И добави: В момента " Продължаваме промяната " е в леко неизгодна позиция.

 

По нейни думи тази обстановка я виждаме не за първи път. " Те печелят изборите, само че не съумяват да образуват кабинет, без да получат поддръжка от някой от техните досегашни съперници ".

 

Според Смилова ГЕРБ са доста безапелационни чисто електорално, само че към този момент е ясно за всички, че те не съумяват да сформират държавно управление. Тя регистрира, че през последните две години единствените, които се оправиха с тази задача, били от " Продължаваме промяната ". Това дефинира едно характерно политическо състояние с извънредно стеснени благоприятни условия, при което значимо е по-скоро какъв брой мощно ГЕРБ в действителност желаят да сформират кабинет.

 

По нейно мнение би трябвало да се означи фактът, че тъкмо в тази обстановка " Продължаваме промяната " се притичват на помощ на ГЕРБ, поради многото проблеми, пред които  страната е изправена.

 

" Корнелия Нинова имаше най-бързата и може би най-удачната политическа реакция поради бурята, провокирана от основния прокурор Иван Гешев. Тя съумя да се отдръпне от поддръжка на кабинет, воден от ГЕРБ. В това отношение  " Продължаваме промяната " е в леко неизгодна позиция сега. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР