Възможностите за финансиране и предприемане на спешни действия по изграждането

...
Възможностите за финансиране и предприемане на спешни действия по изграждането
Коментари Харесай

Министър Богданов: Предприемаме спешни мерки за нова пътна връзка към ИП София-Божурище

Възможностите за финансиране и предприемане на незабавни дейности по построяването на пътна инфраструктура, която да обезпечава още един транспортен достъп до Индустриален парк София-Божурище, разискаха министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и представители на Столична община, Министерство на регионалното развитие, АПИ и Национална компания индустриални зони, оповестиха от Министерството.

" Изграждане на нова връзка към парка е предпочитано ", посочи министър Богданов. Той акцентира, че е нужен втори транспортен достъп до Индустриалния парк, с цел да облекчи трафика и логистиката на фирмите, които оперират там. " Години наред това не се случва. Камиони чакат по 40 минути, с цел да излязат от зоната. Получихме голям брой недоволства от вложители, че са затруднени ", разяснява той.

По думите му, с течение на годините в индустриалния парк са привличани главно логистични вложения, само че няма построена подобаваща довеждаща пътна инфраструктура. " Има потребност от най-малко два метода към парка, с цел да бъде омекотен трафика от тежкотоварни камиони ", сподели той.

Независимо от подписано през 2021 година и утвърдено от Министъра на районното развиване и благоустройството през 2022 година тристранно съглашение сред АПИ, Следствен отдел към окръжна прокуратура и НКИЗ за осъществяване на съответни планове и действия за обезпечаване на транспортен достъп до парка, до сегашния миг не са подхванати ограничения и не са почнали дейности за реализирането му, стана ясно на срещата.

На нея бяха набелязани съответни стъпки като правене на настоящ разбор на трафика от и до гр. Божурище, подготовка за пускане на дейностите по правене на план за Подробен устройствен план, в това число информационно транспортни проекти към тях, както и благоприятни условия за обезпечаване на финансиране, с цел да се откри най-хубавото решение за вложителите в Индустриалния парк и за жителите на община Божурище, като се облекчи индустриалния трафик.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР