Възможностите на новия Land Rover Defender бяха усърдно тествани под

...
Възможностите на новия Land Rover Defender бяха усърдно тествани под
Коментари Харесай

Експерти от Червения кръст тестваха прототипа на новия Land Rover Defender до предела на възможностите м

Възможностите на новия Land Rover Defender бяха старателно тествани под зоркия взор на Международната федерация на сдруженията на Червения кръст. Прототипът на Defender мина през редица тествания като част от интернационалната тестова стратегия, извършена в международната база на федерацията на Червения кръст в Дубай.

Инженерите на Land Rover първо демонстрираха безкрайните благоприятни условия на автомобила на пътя и отвън него пред събралите се експерти. После прототипът на Defender бе предаден на специалистите от флота на Червения кръст, с цел да го тестват на рисковите терени в покрайнината: пясъчни дюни и насечени високи планински хребети.

Те се убедиха изрично в достоверните и ненадминати 4х4 качества на именития модел, като същевремено се любуваха и на комфорта на автомобила, шофирайки и по четирилентова автомагистрала.


Тестовете съответстваха с подновяването на световното партньорство сред Land Rover и Червения кръст, което датира от далечната 1954 година Тогава кръстоносците за първи път се доверяват на английската марка, като техен автомобил е особено приспособен като мобилен диспансер.

Друг забавен факт е, че международната филантропична организация празнува един век история през тази година, отбелязвайки събитието под наслов „ 100 години вяра “. Надежда, която идва и с помощта на Land Rover, чиито коли през идващите три години ще продължат да подкрепят разнообразни начинания на организацията в страни като Индия, Австралия и Мексико.

Илир Каушай, основен началник логистика във вековната организация, споделя : “Червеният кръст оказва помощ и избавя милиони хора, претърпели бедствия и спешни моменти в съвсем всички страни по света. Работим в някои от най-труднодостъпните места на земята. Затова нашите екипи би трябвало да са готови за всички условия и обстановки. Точно заради тази причина ние се гордеем от партньорството ни с Land Rover. Още от 1954 година дружно сме помогнали на доста уязвими хора, попаднали в неволя, без значение от това къде се намират по света. “


Експертите от флота на Червения кръст тестваха Defender измежду преносимите дюни на пустинята, където прототипният модел се изкачваше по стръмни пясъчни скатове, преминавайки през редица сложни трудности, присъщи за района. Могъщият Defender потвърди своите качества и на пътя в температури над 40 градуса, пътувайки с пъргавост и комфорт към всяка последваща дестинация, множеството от които с надморска височина над 2 000 метра.

Ник Роджърс, изпълнителен шеф продуктово инженерство в английската автомобилна компания, също се изрече по тематиката : „ Всички в Jaguar Land Rover с горделивост поддържаме организацията на Червения кръст. Още от 1954 година нашите коли обезпечават достъп до отдалечени и уязвими общества, помагайки им да станат по-устойчиви. Вярваме, че новият Defender ще продължи това отговорно завещание. Дюните в Дубай са съвършеното място да потвърдим качествата на най-издръжливия Land Rover, създаван в миналото. Гумите на автомобила са с 815 мм диаметър, което води до огромна контактна повърхнина. В комбиниране с нашата емблематична система за надзор на сцеплението, която го следи и настройва според от терена, новият Defender е приказен върху пясък и в същото време необикновено удобен на пътя. “

Тестът, който даде опция на експертите от Червения кръст да тестват новия Defender преди международната му премиера, е последната стъпка в програмата за развиване на модела. Досега прототипът е преодолял сполучливо повече от 1,2 милиона км тествания.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР