Възможно ли е цигарите на Паскал с марка Monus, заловени

...
Възможно ли е цигарите на Паскал с марка Monus, заловени
Коментари Харесай

Скандал! Пазарджишки камиони возят контрабандните цигари на Паскал! Пловдивски босове, близки до Асен Василев и “Пътя на Копринката” ли свиват папирусите?

Възможно ли е цигарите на Паскал с марка Monus, хванати от ДАНС на 3 април т.г., по време на акцията, в която беше задържана шефката на митниците Петя Банкова, дружно със Стефан Димитров – Ярата и Марин Стефанов Димитров – Малката Яра, да са българско произвеждане, проведено от мастити босове с ползи в няколко акцизни бизнеса, както и в строителството? Установени ли са всички съдружници и помагачи на митичния Паскал или в общественото пространство се хвърлят следено подбрани имена за надалеч по-дебели съучастници да бъдат покрити, а далаверата да продължи на нов глас? Този въпрос обикаля коридорите на прокуратурата дни наред, а поискали анонимност представители на държавното обвиняване загатват, че следите на контрабандата водят към Пловдив.

 

Брилянтни източници от родното ФБР потвърдиха, че местоположението на склада, където са се съхранявали противозаконните цигари на Николай Николов-Паскал, е в скрито помещение, основано в Пазарджишко село. То било благосъстоятелност на няколко лица, изключително близки до новия кмет от “Продължаваме смяната ” в Пазарджик Петър Куленски. За него се твърди, че е определен с мощния финансов съпорт на гореспоменатите пловдивски предприемачи, чиито служащи са били водени под строй да гласоподават за него.

В непосредственост до тайния склад пък се простират стотици декари овощни насаждения, благосъстоятелност на въпросните акцизни и строителни босове.

 

Всичко това излиза наяве от прихваната чат преписка по едно от мобилните приложения. Линк с точното местонахождение на склада, съхраняващ мастербоксовете с цигари, е изпратен от афериста Николай Николов-Паскал на Марин Стефанов-Ярата в деня, когато ДАНС му щракна белезниците пред хотел “Маринела ” в София. По същото време, единствено че в Хасково, бе закопчан и татко му - Стефан Димитров.

 

Доказателство за пловдивската връзка са фотосите на хванатите от ДАНС цигари, оповестени извънредно в уеб страницата “Афера ”. На тях ясно се вижда, че стоката на Паскал се транспортира от камион на интернационалната логистична и спедиторска компания Paul Schockemöhle Logistics, с пазарджишка регистрация - PA 8726 EE. Основаното в Мюнхен сдружение има клонове и представителства из цяла Германия, както и изнесени офиси в Полша. Никъде в уеб страницата на компанията не излиза наяве тя да е разкрила структури в България, още по-малко в Пазарджик. Факт е обаче, че камионите, в които ДАНС залови цигарите на Паскал, са брандирани точно с логото на немския тръст.

 

Връзката на въпросните акцизни босове от Пловдив с принципала на Агенция “Митници ” Асен Василев и “Пътя на Копринката ” е повече от явна, обявиха източниците ни от прокуратурата. Още през 2017 година, когато на власт идва първият длъжностен кабинет с вътрешен министър пловдивчанина Пламен Узунов, родните и непознати служби откриват, че единствено за няколко месеца делът на контрабандните цигари, създадени в дребна пловдивска фабрика, доближава стремглавите 33,6%. Доклади на ДАНС от същия интервал сочат, че по заповед на основни фактори от служебния кабинет, митничарите са били длъжни да “вдигнат бариерата ” за прекосяване на същите пловдивски цигари. Част от облагата е отчислявана в няколко партийни каси, свързвани по това време още веднъж с “Пътя на Копринката ”. През март и април 2022 година, когато на власт е кабинетът на “Промяната ”, историята се повтаря. Няколко български тира, натъпкани до спукване с тютюневи произведения, биват хванати от гръцките митничари. Седмици по-късно по същия канал е хваната и цистерна с противозаконен алкохол, създадена …. още веднъж в покрайнините на Пазарджик.

 

Пловдивските предприемачи, чиито имена светват в създаването против ОПГ-то, включващо Паскал, шефката на митниците Петя Банкова, дружно със Стефан Димитров-Ярата и Марин Стефанов Димитров – Малката Яра, попадат и в много по-стар сигнал, изпратен до тогавашния финансов министър Симеон Дянков. Там детайлно била разказана цялата скица на нелегално произвеждане и дистрибуция на папирусите. Любопитни елементи от сводката сочат, че незаконната продукция се произвеждала в формалните заводи на предприемачите и по-късно, по заповед на пазарджишкия кмет, измежду нощ се натоварвала в общински боклукчийски камиони и се извозвала до скрито и закътано място в покрайнините на региона. От там се претоварвала в тировете на Паскал и поемала по предопределение в странство. Въз основа на сигнала, през 2010 и 2011 година държавното управление на ГЕРБ осъществя няколко сполучливи акции против контрабандата на цигари.

 

“В наши дни обаче, вместо да ловят контрабандисти, държавното управление на “Промяната ” провежда най-висшите представители на държавния уред да “вдигат бариерата ” и да обезпечават “светъл кулоар ” на цигарените босове ”, приключват описа си източниците ни от прокуратурата и родното ФБР.

Автор: crimesbg.com

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР