От Левица призоваха партиите в Северна Македония до подпишат Македонска

...
От Левица призоваха партиите в Северна Македония до подпишат Македонска
Коментари Харесай

В РС Македония искат край на комисията с България

От " Левица " приканиха партиите в Северна Македония до подпишат „ Македонска платформа ”, с цел да спрат по този метод „ изнудването от партиите от албанското малцинство ".

Лявата партия обществено разгласи предлагането си от пет точки до " всички промакедонски политически партии за определяне на народен консенсус, с цел да се предотврати съществуващото изнудване при образуването на държавното управление, което идва от партиите на албанското малцинство (подписали така наречен Тиранска платформа) и с единствената цел да спрат по-нататъшното раздробяване на Република (Северна) Македония и превръщането ѝ в полупротекторат ".



От партията оферират ново броене на популацията, " отменяне на незаконната двуезичност " в страната, както и на така наречен балансьор, който дефинира етническия баланс при назначенията в държавните структури.  

В платформата, препоръчана от " Левица ", са включени превъзмогване на двунационалния модел на страната, реорганизацията по време на избори, като вместо сегашните шест изборни единици, цялата страна да бъде една изборна единица, възбрана на етническите партии, възбрана за финансиране на неправителствените организации от външни организации, в това число от посолствата на други страни,  разпускане на " така наречен историческа комисия за проверка на македонската антифашистка история и изрично " не " за регистриране на българите в конституцията ”. 



Предложената платформа е аргументирана като „ отговор до ДПМНЕ и всички македонски партии ”. В рамките на предизборната акция ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани за единение и разгласи завършек на офанзивите против " Левица " и ЗНАМ. 

В изявление за радио Канал 77 в събота лидерът на листата на " Левица " във втора изборна единица Амар Мечинович съобщи, че в предходния парламент дружно с ВМРО-ДПМНЕ са били  най-големите врагове на ръководството на СДСМ и ДСИ, както и че дружно са протестирали против преговорната рамка.

" Левица " е социалистическа, националистична, евроскептична, русофилска партия, учредена през 2015 година от Димитър Апасиев.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР