Възможно е гласуването с машини в София да бъде преустановено

...
Възможно е гласуването с машини в София да бъде преустановено
Коментари Харесай

Машинният вот в столицата може да бъде спрян, предупреди ОИК-София

Възможно е гласуването с машини в София да бъде прекратено - за това предизвестява Общинската изборна комисия (ОИК) в София.

Причината е, че в съвсем всички региони има случаи, в които машините всеобщо не изкарват разписки или дават смачкани такива.

Някои жители алармират също, че при избор да гласоподават за кмет на регион и кмет на община, машините отпечатват единствено по една бюлетина - вместо по две. В някои обстановки един от двата гласа на жителите се губи.

Засега Централаната изборна комисия (ЦИК) няма отговор на казуса. На незабавно съвещание на изборния орган говорителката му Росица Матева призна, че гласовете на няколко индивида са били изгубени - включително и такива за кмет на община София.

Тя описа пред останалите представители на комисията за сигнали от неин другар и от публицист, при които при гласоподаване с машина за кмет на община и кмет на регион - машината е издала бюлетина единствено за кмет на регион. Във въпросните случаи и на двамата жители им е отказано наново гласоподаване.

Цветозар Томов от ЦИК заяви за други два случая, при които се случва противоположното - отпечатва се бюлетината за кмет на общината, само че не и за областен кмет.

ЦИК ще търсят отговор от " Сиела Норма " - компанията, която дава отговор за машинния избор, само че все още няма пояснение за този проблем.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР