Възможен и реалистичен ли е амбициозният план до лятото да

...
Възможен и реалистичен ли е амбициозният план до лятото да
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Сертификатът за ваксинация няма да дискриминира неваксинираните

Възможен и реален ли е амбициозният проект до лятото да бъдат имунизирани 70 на 100 от възрастните хора в Европейския съюз, а до март имунизационното покритие да стигне 80 на 100 от тях и същия % от здравните служащи?
„ Две са изискванията, с цел да се случи това. Първо, фармацевтичните компании би трябвало да изпълнят своите контракти. Второто изискване е страните членки да имат потенциала да имунизират от ден на ден и по-бързо, непринудено, тези хора, които желаят да бъдат имунизирани “, разяснява пред БНР евродепутатът, заместник-председател на групата на Европейската национална партия в Европейския парламент.
Производителите на сега изпитват усложнения, изключително „ Пфайзер “/ “Байонтех “, които са уведомили за проблем с доставките за няколко седмици. Очаква се да проработи индустриална линия на компанията в Германия, до Марбург, разясни Ковачев в предаването „ Преди всички “. „ Обещават, че ще бъде наваксано забавянето доста скоро. “
Европейската комисия упорства най-малко 1% от PCR тестванията да се подлагат на детайлни проучвания за разновидности на ковид, уточни още Андрей Ковачев.
„ До края на февруари ще имаме дефинитивно изясненост, или по-точно ще се удостовери първичната теза, догадка, че хората, които са имунизирани, които имат имунитет от болестта, не съставляват опасност за близките и те не предават вируса “, добави евродепутатът, базирайки се на срещи с представители на фармацевтичните компании производители на ваксини.
 Доц. Кунчев разгласи по кое време ще стартира всеобщото имунизиране в България Доц. Кунчев разгласи по кое време ще стартира всеобщото имунизиране в България
Масовото имунизиране против ковид в България евентуално ще стартира през април, откакто през март се получат останалите количества...
Запитан няма ли документът за имунизация против да бъде форма на дискриминация по отношение на нежелаещите да се имунизират, Андрей Ковачев акцентира:
„ Категорично не. Няма да има никакви ограничавания. В момента няма възбрана за пътешестване. “
Ковачев означи, че когато над 70% от популацията има имунитет и разполага със документ за имунизиране, то съответното ваксинирано лице няма да има потребност да прави тест за Covid-19 и няма да бъде подлагано на карантина.
„ Но това не значи дискриминация по отношение на другите. Те също могат свободно да пътуват. Няма да има ограничавания за тях. Единственото е, че те би трябвало сами да решат дали да създадат PCR тест или антигенен тест и ще останат под карантина, в случай че тази страна изисква карантина “, посочи Андрей Ковачев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР