Възложена ни е цел: Топ 8 на световното. Можем повече

...
Възложена ни е цел: Топ 8 на световното. Можем повече
Коментари Харесай

Нася Димитрова: Няма да се задоволим с трохи!

Възложена ни е цел: Топ 8 на международното. Можем повече

Коя е тя

Центърът на женския народен тим по волейбол Нася Димитрова беше с съществена заслуга за спечелването на Европейската златна лига и " чалиндж " шампионата, с който се класирахме за Лигата на нациите. Специално за читателите на " България Днес " 25-годишната звезда показа какви са упованията за международното състезание в Япония (29 септември - 20 октомври).

- Нася, какво беше най-тежкото нещо по време на борбите за класирането в Лигата на нациите?

- Цял месец не спряхме да пътуваме поради шампионатите. Това беше най-изморителното. В Перу залата беше доста студена. Беше належащо по най-бързия метод да се аклиматизираме, с цел да се оправим със дилемите. Пътувахме по час до залата от хотела. Както и назад. Трябваше да приемем обстоятелството и да се съсредоточим върху мачовете.

- Събрахте се тим, който в никакъв случай не беше играл в сходна групировка. Имаше ли напрежение от този факт?

- В началото имаше неустановеност. Част от опитните състезателки ги нямаше. Тимът се подмлади напълно. Опитахме се да вкараме бързо в тима новите девойки. Да се провиснал и заиграят. Те са много надарени. Сигурни сме, че ще се оправят още по-добре. С сходно въодушевление ще стигнем още по-нагоре.

- Работили сте с няколко национални селекционери. Какво внесе в отбора Иван Петков?

- Наложи успокоение. Всяко момиче се раздаваше по най-хубавия метод без да чува съответна рецензия. Обяснява самостоятелно. Помага ни вътре и отвън игрището. Тактически прави доста работа. Преди мачове гледаме по три пъти видео за нашия противник.

- Кои бяха основните моменти по време на двата шампионата, с цел да се смаже машината?

- Държахме се като тим. Бяхме една зад друга в най-важните моменти. Когато на едно момиче не потръгне играта, останалите незабавно я покривахме. Бяхме тласък и кураж, с цел да продължи напред и да се бори. Един тим побеждава, когато се държи дружно, а не като има самостоятелни качества.

- Какво би трябвало да се добави до международното, където конкуренцията ще бъде по-сериозна?

- Ще бъде доста мъчно в Япония. Излизаме против по-елитни тимове. Важно е да се работи тактически във волейболните детайли. Има какво да почистваме в нашата игра. Надяваме се за тези два месеца и половина, които остават, да се оправим със дилемите. Времето е пред нас.

- Нашата група е считана за най-трудната. Къде е нашето място измежду Китай, Италия, Турция, Канада и Куба?

- Всичко зависи от нас. Важното е да излизаме на най-много. Няма нито един тим в нашата група, който да е за подценяване. Надявам се против Италия и Турция да дадем всичко от нас, с цел да стигнем до краен триумф. Не е невероятно. Всичко е до душeвност. Всеки отбор има положителни качества и е любимец.

- Каква би трябвало да бъде обективната цел на България на международното състезание?

- Имаме надарени девойки. Трябва да им се обърне внимание. Да се изясни по какъв начин да играят и с какъв нрав да излизат. Не може да се задоволяваме с трохи и с дребни резултати. Ако се работи вярно и качествено, да съблюдаваме режим и всичко нужно, с цел да бъдем в топформа, ще стигнем доста по-напред, в сравнение с предоставената цел - влизане в осмицата. Стараем се да го реализираме, само че сме длъжни да гоним още повече.

- Къде ще продължи вашата кариера?

- За момента няма да разясня. Всичко е под въпрос.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР