Вазелинът може би ще се окаже идеалният отговор на много

...
Вазелинът може би ще се окаже идеалният отговор на много
Коментари Харесай

5 кожни проблема, за които ще ви помогне обикновеният вазелин

Вазелинът може би ще се окаже идеалният отговор на доста проблеми с кожата, най-вече в зимния интервал. Вижте какви обичайни прояви на дискомфорт може да лекува той.

Студова алергия

Вазелинът може да изиграе двойна роля – превантивна и защитна. Ако кожата ви е сензитивна към вятър и мраз, 10 минути преди да излезете, нанесете тъничък пласт вазелин върху сензитивните зони на лицето. Така ще запазите влагата в кожата, без да й се отразят последствията от студените и влажни снежинки.

Ако след разходки на открито в мразовитото време забелязвате леко напукване на кожата към носа, челото и върху устните, нанасяйте по-дебел пласт вазелин върху тези сектори. Това ще форсира зарастването й от една страна, а от друга ще предотврати проникването на нездравословни бактерии в епидермиса.

Сухи лакти и колене

Всичко, с което не може да се оправи даже най-мощния овлажняващ еликсир, може да поверите на грижите на добре познатия остарял вазелин. Лакти, колене, стъпала, ръце, устни – сухият въздух в пространствата, синтетиката в облеклата, горещата вана, студът на открито са фактори, които могат да влошат ситуацията. За да ускорите процеса на регенерация на кожата, използвайте вазелин за екстра навлажняване. При по-тежки случаи, нанесете пълен пласт вазелин върху проблематичното място, след което сложете памучни чорапи или ръкавици за цяла нощ, или парче плат върху лактите или коленете.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР