Въздушният транспорт отбелязва двуцифрен ръст на оборота през третото тримесечие

...
Въздушният транспорт отбелязва двуцифрен ръст на оборота през третото тримесечие
Коментари Харесай

Оборотите при въздушните превози нарастват, при туроператорските услуги намаляват

Въздушният превоз отбелязва двуцифрен растеж на оборота през третото тримесечие по отношение на второто, както и по отношение на година по-рано, се вижда от данните на Националния статистически институт.

Увеличението на въздушните транспорти сред юли и септември е с 9.3% по отношение на април - юни и с 12.6% по отношение на третото тримесечие на 2016 година То обаче е предшествано от спадове през първите две тримесечия както на тримесечна, по този начин и на годишна база.

Развитието при фирмите, предлагащи туристически услуги, обаче е в несъгласие както с взрива на въздушните транспорти, по този начин и при хотелското настаняване. Туроператорската активност бележи спад поредно в двете най-силни за туризма тримесечия - второто и третото. На тримесечна база понижението е с 5.4 и 2.7 на 100. Сравнението с непосредствено година по-рано още веднъж е с отрицателен резултат - с минус 0.4% през второто тримесечие и с минус 4.3% през третото.

Разцвет означават трудовите медиатори - за тримесечие активността им нараства с 8.5%, а за година - с 35 на 100.

Пощенските и куриерските услуги форсират растежа на оборотите по тримесечия като през третото той доближава надлежно 3.1% и 15.3%.

Изненадващо на фона на разцвета в строителството архитектурните и инженерните услуги бележат годишен спад от 5.6%. Спрямо второто тримесечие обаче оборотите са с 2.6% по-високи.

В телекомуникациите нарастването е с 2.2% на тримесечна база и с 8.2% на годишна.

Юридическите действия и счетоводните съвещания са с еднопроцентен спад по отношение на април - юни, и с растеж от 2 на 100 по отношение на година по-рано.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР