Въздушни кадри показват последиците от битката за село Роботине в

...
Въздушни кадри показват последиците от битката за село Роботине в
Коментари Харесай

Киев съобщи за пробив на юг по няколко руски отбранителни линии

Въздушни фрагменти демонстрират последствията от борбата за село Роботине в Запорожка област. Генерал, управляващ контраофанзивата на Украйна, твърди, че въоръжените сили на Киев са създали пробив в няколко съветски линии в южната част на страната.

Специалните сили на Киев настояват също, че са направили офанзиви в Крим. Президентът Зеленски подчертава на идващите месеци като извънредно значими за контраофанзивата .

" Правим всичко допустимо да снабдим нашите военни с повече системи за противовъздушна защита преди зимата. Очакваме избрани решения от нашите сътрудници. Но цялата работа в районите, която се отнася до физическата отбрана на сериозни уреди и незабавното възобновяване, би трябвало да бъде приключена преди настъпването на зимата ", съобщи Зеленски.

Придвижването на юг се реализира по-бавно от светкавичните завоевания преди година в североизточната част на страната. Но украинските войски са завладяли редица села и публични лица настояват, че се готвят за нови настъпления към Роботине и други селища.

" Министерството на защитата на Обединеното кралство твърди, че на 28 септември съветските сили за противовъздушна защита доста евентуално са свалили един от личните си изтребители над Токмак, на към 20 км зад сегашната фронтова линия ", уточни Саша Вакулина, публицист от Euronews.

Токмак е мощно укрепен град, който постоянно приема съветски щаб, командващ един от най-оспорваните браншове от фронтовата линия. Тази щабове нормално са защитавани от специфични системи за противовъздушна защита с дребен и междинен обхват. Те поддържат доста висока степен на подготвеност, защото Украйна продължава да нанася ефикасни дълбоки удари против такива обекти. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР