Въздушна тревога беше обявена в Киев около един след полунощ.

...
Въздушна тревога беше обявена в Киев около един след полунощ.
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Киев тази нощ, експлозии избухнаха в няколко области

Въздушна паника беше оповестена в Киев към един след среднощ. Сирените са се задействали и в Черкаска област, а в Харковския и Сумския регион са регистрирани няколко детонации.

Около 02:00 часа въздушната паника е анулирана. Украинските сили не престават да удържат Бахмут, заяви представителят на източния украински фронт. Според него загубите на руснаците в борбата за града, която продължава към този момент месеци, са големи.
Прочетете още
По думите на създателя на съветската частна войска " Вагнер " Евгений Пригожин, в случай че бойците му се отдръпват от Бахмут, ще рухне целият фронт. Пригожин се оплака и от липса на муниции за групировката си. Акцент в среднощното послание на президента Зеленски беше признателност към бранителите на Донбас. Той добави, че е в ход и подготовката за идващия отоплителен сезон.

" Светът е задоволително мощен, с цел да накаже Русия за войната. И ние ще предоставим на света задоволително храброст и принадлежности, с цел да го направи. Нашата убеденост в това пораства с всяка минала седмица. Благодаря на сътрудниците ни, които ни оказват помощ в построяването на законодателна мрежа, благодарение на която ще бъдат произнесени подобаващи присъди и ще ще следи за осъществяването им ", съобщи Володимир Зеленски.

В резултат на войната в Украйна вече са унищожени 505 обекта на културната инфраструктура.

" Общо 1322 обекта на културната инфраструктура към този момент са развалени заради съветската експанзия в Украйна. Почти една трета от тях - 505 обекта - са унищожени ", заяви Министерството на културата и осведомителната политика на Украйна в Telegram.

Културната инфраструктура претърпя най-големи загуби и вреди в Донецка, Харковска, Киевска, Херсонска, Николаевска и Луганска области.

Министерството отбелязва, че почти половината (47%) от развалените и разрушени обекти на културната инфраструктура са клубни уреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР