Въздушна тревога беше обявена тази нощ в по-голямата част от

...
Въздушна тревога беше обявена тази нощ в по-голямата част от
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Киев и още редица области в Източна Украйна

Въздушна паника беше оповестена тази нощ в по-голямата част от източната половина на Украйна.

Жителите на Киевска област бяха предизвестени за опасност от обстрел. Съобщено беше и за детонации в столицата Киев. Задействала се е противовъздушната защита.

Освен в региона на столицата въздушна паника е била оповестена и в редица други области, измежду които Одеска, Николаевска, Полтавска, Черниговска, Сумска, Харковска, Запорожка и други.

Вчера Русия упрекна Украйна в нападение над живота на съветския президент Владимир Путин. Говорителят Дмитрий Песков заяви, че два дрона са били обезвредени във вторник над Кремъл, а висши съветски функционери приканиха за очистване на властта в Киев и физическо елиминиране на украинския президент Володимир Зеленски.

Самият Зеленски опроверга изказванията на Кремъл за атентат против Путин.

Руският дипломат в Съединените щати Анатолий Антонов съобщи, че Русия ще отговори на терористичната офанзива на Украйна против Кремъл, когато сметне за належащо. Той акцентира, че изказванията на формалните лица във Вашингтон по отношение на обстановката са " поразително цинични и неуместни ".

Междувременно Съединените щати оповестиха следващия пакет от помощ за украинската войска. Той включва разнообразни противотанкови системи, камиони, ракети за реактивните системи за залпов огън HIMARS и е на обща стойност 300 милиона $.

В Туитър президентът Зеленски написа, че оповестеният от Вашингтон нов пакет американска военна помощ доближава успеха на Украйна.

Очаква се по-късно през днешния ден украинският президент да приказва в Хага. В поканата на нидерландското външно министерство се споделя, че президентът ще изнесе тирада, озаглавена " Не може да има мир без правдивост за Украйна ". Визитата идва след визитата на Зеленски в Хелзинки.

Очаква се той да посети Международния углавен съд и да се срещне с премиера Марк Рюте и с депутати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР