Лошото време в Сърбия отне живота на един човек и

...
Лошото време в Сърбия отне живота на един човек и
Коментари Харесай

Извънредно положение в Сърбия, бури в Хърватия и Босна

Лошото време в Сърбия лиши живота на един човек и докара до оповестяване на изключително състояние в елементи от страната в югозападния град Нови пазар, оповестяват сръбските медии. Починала е жена в северния град Сомбор, откакто дърво е паднало върху колата, която е управлявала, осведоми сръбската национална телевизия РТС.

Реките в града през вчерашния ден са излезли тук-там от коритата си, само че към този момент са се отдръпнали. Тъй като канализацията не е могла да поеме водите от изобилните превалявания, улиците през вчерашния ден са били наводнени, а вода е влезнала в няколко къщи и заведения. На някои места в Нови пазар са паднали 65 литра дъжд за един час. Представителите на Сектора за изключителни обстановки към Министерството на вътрешните работи са евакуирали двама души от затънал автомобил и болен човек. В Ужице, Западна Сърбия, са били евакуирани двама души и деветмесечно бебе от наводнен автомобил на пътя.

В Белград са паднали 24 литра дъжд на квадратен метър. Големи материали вреди не са нанесени, само че е пропаднал асфалтът на паркинг пред постройка в сръбската столица. Изгасен е пожар, избухнал в двора на постройката на държавната енергийна компания ЕПС (EPS) в Нови Сад, поради който част от града е останала без ток.

Бури се развихриха през вчерашния ден също в Хърватия и Босна. Градушка с размерите на орех нанесе вреди на парцели и посеви в косовския град Хани и Елезит, оповестиха локални медиите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР