Въвеждането на военно положение в гранични региони на Украйна крие

...
Въвеждането на военно положение в гранични региони на Украйна крие
Коментари Харесай

Кремъл: Въвеждането на военно положение в Украйна крие риск от ескалация на конфликта в Донбас

Въвеждането на военно състояние в гранични райони на Украйна крие риск от ескалация на спора в някои области от страната, изключително в югоизточните (Донбас). Това мнение изрази представителят на Кремъл Дмитрий Песков в отговор на журналистически въпроси, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

Ситуацията в Керченския пролив не изисква директни договаряния сред президентите на Русия и на Украйна - Владимир Путин и Петро Порошенко, счита прессекретарят на съветския държавен глава. Той разяснява предлагането на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо двамата водачи да договарят непосредствено за споразумяване на въпроса.   " В най-близките дни позицията на президента Путин ще бъде огласена. Би било погрешно да се подценява смисъла и заплахата от сходни провокации ", добави Песков.

Русия задържа в неделя в Керченския пролив край анексирания от Москва полуостров Крим три украински военни кораба и екипажите им с обвиняване, че са навлезли непозволено в съветски териториални води. Руският външен министър Сергей Лавров назова случая " провокация " на Киев.

Върховната рада утвърди нощес въвеждането на военно състояние в граничните региони на Украйна за 30 дни от 28 ноември на фона на напрежението с Русия.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР