Въвеждането на платено паркиране в кв. Стрелбище се отлага, съобщава

...
Въвеждането на платено паркиране в кв. Стрелбище се отлага, съобщава
Коментари Харесай

Отлагат въвеждането на платено паркиране в квартал „Стрелбище“

Въвеждането на платено паркиране в кв. " Стрелбище " се отсрочва , оповестява кметът на регион " Триадица " Димитър Божилов в профила си във Facebook.

" Запознах се безусловно с всички мнения, като проучих деликатно всяко едно от тях. Основните терзания на хората бяха в няколко насоки: няма да има задоволително места за паркиране; ще би трябвало да обикалям квартала, с цел да си намеря място; ще би трябвало да заплащам в допълнение за нещо, което няма да получа; за какво не осигурите задоволително места за колите в този момент, а след това да мислим за зона? Склонен съм да се съглася с всяко едно от терзанията на хората, заради простата причина, че те се коренят в недобрите практики на общината в областта на проведеното паркиране, които следим в последните години ", оповестява кметът на региона.

Той разясни, че намира за значими следните разяснения:

- Достатъчно места за паркиране остава и постоянно ще бъде разтегливо разбиране. Защото в случай че в квартала в този момент по публични данни има регистрирани по непрекъснат адрес 4 хиляди автомобила, то нямаме никаква гаранция, че след няколко години няма да са много повече.
- Паркирането на една или две директни по-далеч от у дома не е циркулиране на квартала. Това, че сега се стопира пред входовете на блока, не значи, че това е законосъобразно паркиране.
- Платената зона за кварталите е механизъм, припознат от редица градове и в никакъв случай не съм криел, че съм негов покровител. Как и по какъв метод се разходват парите от този механизъм е предмет на различен диалог и се притеснявам, че би трябвало да се води с органа, който управлява услугата, а това е Центърът за градска подвижност. Основният аргумент в интерес на зоната обаче е и остава, че там, където е въведено платено паркиране, никой не е поискал то да се отстрани.

" По отношение намирането на повече места не съм спрял да работя. За миналите две години сме обособили повече от 120 нови места в квартала , отстранените излезли от приложимост коли са над 140 , сега се отстраняват и противозаконни гаражни кафези - на мястото на част от тях ще може да се стопира. Допълнително ще подавам в транспортната комисия на Столична община и плана за организация на придвижването, който бе дискутиран с хората в границите на разискването. С въвеждането на посочност на придвижването ще усъвършенстваме много пространства, ще се понижат и конфликтните точки. Ако продължим сполучливо описаните нагоре процеси съм сигурен, че местата за паркиране в квартала ще се умножат- тогава още веднъж може да сложим на дневен ред въпроса за Зелена зона- с допълнен план и нови оферти ", декларира още кметът Димитър Божилов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР