Въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците

...
Въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор и заместниците
Коментари Харесай

5 сигнала за престъпления на Гешев и Сарафов са получени във ВКС

Въвеждането на механизъм за следствие на основния прокурор и заместниците му е отприщил вълна от сигнали, в които се твърди, че Иван Гешев и Борислав Сарафов за забъркани в хипотетична незаконна активност.

Върховният касационен съд, който към този момент дава отговор за излъчването на прокурор по следствието на основния прокурор, разгласява лист с пет сигнала против двамата - в това число за абсурда " Осемте джуджета ".

Съдържанието на сигналите против Иван Гешев обаче не излиза наяве - посочени са единствено съкратените имена на хората, които са се оплакали от него. Прави усещане, че сигналите против Сарафов идват от вътрешността на прокуратурата, до момента в който тези против Гешев - от частни лица.
На 7 юни е дошъл с сигнал от прокурор при ВКП по отношение на изявления за имотни покупко-продажби на близки и членове на фамилията на Борислав Сарафов;На 8 юни са изпратени материали по прокурорска кореспонденция, съдържащи тъжба от мъж на име Здравко С. против Иван Гешев;В същия ден е признат и сигнал от мъж на име Радослав П. за " деяние и безучастие на основния прокурор " ;На 9 юни са получени и материали от досъдебно произвеждане на ГДБОП във връзка привличането на Петьо Петров - Пепи Еврото, и неговия помощник Кристиян Христов за обвинени. В него, съгласно прокурор от СРП, има и данни за осъществено закононарушение от Борислав Сарафов и свързани с неговата активност лица.Отново на 9 юни е получен сигнал от мъж на име Фаик Х. с изказвания за осъществено закононарушение от Иван Гешев.
Oт Върховен касационен съд показват, че към момента не са определени съдиите, които ще се занимават с следствията против ръководителите на прокуратурата, по тази причина " до приключването на планувания в закона период не могат да бъдат предприемани дейности по постъпилите материали ".

В уеб страницата на Върховния касационен съд ще бъде основана секция „ Уведомления за следствие на основния прокурор или негов заместител “, в която ежемесечно ще бъде оповестен настоящ лист на получените от ръководителя на Наказателната гилдия на Върховен касационен съд материали по реда на член 411а и сл. от НПК/Глава тридесет и първа от Наказателно-процесуален кодекс по отношение на съществуване на легален мотив за започване на следствие против основния прокурор или негов заместител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР