Въведените от 25 януари временни противоепидемични мерки на територията на

...
Въведените от 25 януари временни противоепидемични мерки на територията на
Коментари Харесай

Удължават грипната епидемия във Варна

Въведените от 25 януари краткотрайни противоепидемични ограничения на територията на област Варна се удължават до 5 февруари в това число. Това излиза наяве от оповестена в уеб страницата на РЗИ-Варна заповед на шефа проф. доктор Цонко Паунов.

Решението е взето през вчерашния ден, 29 януари, от Областния действен щаб за битка с грип и ОРЗ за оповестяване на грипна зараза. Съгласувано е с основния държавен здравен контрольор.

Общите краткотрайни ограничавания включват прекратяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и деца; профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и учебни заведения се организира прецизен всекидневен филтър.

Като част от противоепидемичните ограничения се прекратява присъственият образователен развой от 31 януари до 2 февруари в това число и провеждането на извънкласни занимания и проведени действия с възпитаници от 31 януари до 5 февруари в това число на територията на област Варна.

В момента заболеваемостта в района е 244 души на 10000 население, като най-висока е във възрастовите групи от 5 до 14 и от 14 до 19 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР