Въведени на 10 август като част от стремежа на Европейския

...
Въведени на 10 август като част от стремежа на Европейския
Коментари Харесай

Испания одобри план за пестене на енергия frognews.bg

Въведени на 10 август като част от устрема на Европейския съюз да се откаже от съветския газ, спешните икономии на сила варират от наложителни температурни ограничавания за климатизация или отопление до изключване на светлините в публични здания и витрини. Още ограничения евентуално ще бъдат оповестени през септември.

Основните опозиционни партии разкритикуваха ограниченията, които към този момент могат да останат в действие, като спонтанни, неефективни и нездравословни за стопанската система. Рекламирани от държавното управление като проява на взаимност с останалата част от Европа, ограниченията бяха сложни за продобиване на публичното доверие в страна, която не зависи от съветския газ и страда от жестоки летни горещини в най-лошата си суша от десетилетия.

Министърът на енергетиката Тереза ​​Рибера сподели, че ограниченията са понижили потреблението на електрическа енергия с 6% през първата седмица.

Но защото сушата ограничи производството на водноелектрическа сила, електроцентралите са изгорили два пъти повече газ до момента този месец, в сравнение с преди година, тласкайки общото ползване на газ в Испания с 4% по-високо, съгласно данни от оператора на газовата мрежа Enagas.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР