Във вторник Южна Корея удвои планирания икономически спасителен пакет до

...
Във вторник Южна Корея удвои планирания икономически спасителен пакет до
Коментари Харесай

Южна Корея спасява икономиката си с 80 милиарда долара

Във вторник Южна Корея удвои планувания стопански избавителен пакет до 100 трилиона вона (80 милиарда долара), с цел да избави засегнатите от ковид компании и да обезпечи ликвидност на фона на рецесията на фондовите и стоковите базари, осведоми Reuters, представен от "Фокус ".

Пакетът включва 29,1 трилиона вона за дребни и междинни компании, до момента в който други 20 трилиона ще бъдат употребявани за закупуване на корпоративни облигации и търговски бумаги на компании, изправени пред кредитна рецесия, съобщи президентът Мун Дже-ин на незабавна икономическа среща.

Съобщението следва сходни ходове на държавните управления и централните банки в международен мащаб, защото международната стопанска система се разпада под тежестта на националните ограничаващи ограничения.

В понеделник Федералният запас на Съединени американски щати с фрапантен ход даде обещание да върне закупуването на корпоративни облигации и да купи неограничени количества облигации на Министерството на финансите, с цел да обезпечи потоци на заеми към корпорации и локални управляващи.

„ Ще създадем по този начин, че фирмите да не банкрутират от разтърсванията, провокирани от COVID-19. Нормалните, конкурентни компании в никакъв случай няма да бъдат затворени единствено поради краткотрайна липса на ликвидност “, сподели Мун на среща с ръководителите на финансите и гуверньора на Банката на Корея Ли Ю-юол.

Като част от избавителния пакет Комисията за финансови услуги разгласи механизми с капитал 10,7 трилиона вона, основани за стабилизиране на фондовите пазари. Тя ще стартира също по този начин закупуване на облигации през април, което ще бъде финансирано от 84 институции, в това число Банката на Корея, комерсиалните банки и застрахователите.

Южнокорейските компании се надпреварват да обезпечат избавителни линии, защото самоизолирането в цялата страна удари заведения за хранене, самолетни компании, хотели и развлекателната промишленост в четвъртата по величина стопанска система в Азия.

Инвеститорите се освобождават от своите ресурси от артикули, акции и по-рискови облигации, което води до ограничавания за финансиране на фирмите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР