Във вторник United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни

...
Във вторник United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни
Коментари Харесай

United Group със стратегически инвестиции в глобална Over-the-top услуга Marquee TV

Във вторник United Group, водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, разгласи, че е направила стратегическа инвестиция в Marquee TV, световната профилирана стрийминг услуга за изкуства и просвета.

Инвестицията е част от £ 6.7милиона във финансиране от серия А, направено от двама вложители за ускорение на обновяването и световното разрастване на платформата на Marquee TV. Стартирана през 2018 година и наричана " Netflix за изкуствата ", Marquee TV е водещата международна услуга за стрийминг на театрални изкуства с клиенти в над 100 страни.

Инвестициите от основаната в Нидерландия United Group и интернационалната медийна компания Viasat World ще бъдат употребявани за обогатяване на предлаганото наличие на Marquee TV с повече оригинали и извънредни материали, изключително в поддръжка на най-горещите нови гении. Marquee TV ще започва също на огромни платформи по целия свят и ще обнови приложенията си с нови функционалности, изпълнявайки обещанието си да стане главния сателит в изкуствата.

Marquee TV съчетава най-богатата комбинация от танци, балет, опера, спектакъл, класическа музика, и документални филми – от актуалните и най-модерните до класиката. Предлага се непосредствено от магазините за приложения и в огромните телевизионни платформи. Целта на Marquee TV е да свързва аудитории по света с изкуства и просвета, където и да се намират и както и да желаят да гледат.

По време на локдауните Marquee TV се утвърди като наложителното приложение за почитателите на културата и сътрудник за организации по изкуствата, които желаят да се свържат с аудитории онлайн. Изследванията демонстрират, че 60% от публиката в региона на изкуствата е придобила навика да гледа представления онлайн, а от тях 90% продължава да гледа онлайн, даже когато гледането онлайн още веднъж става допустимо.

Абонаментните стрийминг услуги, които се концентрират върху една съответна публика или категория наличие, са нарастнали повече от два пъти по-бързо от играчите на всеобщия пазар през последните две години. На фона на цялостната прогноза на пазара за абонаментните стрийминг услуги, които могат да доближат £ 100bn до 2025 година, секторът на изкуствата едвам стартира цифровия си преход. Marquee TV е в съвършената позиция и може да овладее и двете талази на напредък.

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Marquee TV, Саймън Уокър, разяснява: " Ние сме разчувствани да наберем този капитал не от един, а от двама брилянтни стратегически вложители. United Group и Viasat World са предприемачески организации, които схващат какво е належащо, с цел да съумеят в днешния пазар на цифрови медии. С тяхната поддръжка съм убеден, че можем да подсилим визията си, с цел да донесем невероятния подарък на театралните изкуства на онлайн публиката из целия свят. "

Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group, съобщи: " Изкуствата и културата са измежду последните неексплоатирани международни вертикали за наличие. Marquee TV е сложила основите на марка, която може да се възползва от тази опция на всеки огромен пазар. С наслада си партнираме със Саймън и неговия екип, с цел да служим на тази извънредно скъпа аудитория, на която до момента не е обърнато задоволително внимание. "

Ирина Гофман, президент на Viasat World и основен изпълнителен шеф, добави: " Екипът на Marquee TV има същинска пристрастеност към силата и капацитета на изкуствата. Viasat World беше ранен покровител, тъй като екипът ни споделя тази визия, с цел да построи огромно цифрово съдържаниe, огледално на желанията на феновете на изкуства и " културно любопитните ". Като един от най-големите снабдители и куратори на наличие в Европа, ние сме в съвършената позиция да подкрепим идната фаза на напредък посредством партньорства с основни гении, водещи интернационалните организации по изкуствата и съществени дистрибутори. "

Напълно курираният сезон есен/зима 2021 на Marquee TV показва над 50 нови осъществявания с присъединяване на водещите международни оркестри, оперни и танцови компании, както и голям брой нови гении. Също по този начин, има и извънредни филми и особено събитие с билети, които надграждат дългогодишните партньорства с организации като Лондонската филхармония, Шотландския балет и Танцовият кино фестивал в Сан Франциско, като в същото време се вкарва извънредно наличие от сходни на това на Teatro alla Scala и Teatro Real, и обширни сбирки от Opera Australia и Австралийския балет.

В момента Marquee TV се предлага за приложения на iOS и Android, Apple TV, Android TV, Amazon Fire, Comcast X1, Cox, Roku и Samsung, като регулярно ще става част и от още платформи по целия свят.

В България United Group има телекомуникационния оператор Vivacom и най–голямата мултиплатформена медийна компания в страната - „ Нова Броудкастинг Груп “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР