Във вторник унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с руския

...
Във вторник унгарският премиер Виктор Орбан се срещна с руския
Коментари Харесай

Вашингтон: Страните от НАТО са притеснени от връзките между Москва и Будапеща

Във вторник унгарският министър председател Виктор Орбан се срещна с съветския президент Владимир Путин, който е все по-ицолиран от Запада.

Това е била главната тематика на срещата, заяви за Агенция Франс Прес представител на посолството на Съединени американски щати.

Швеция, която е претендент за участие в Атлантическия алианс, също беше показана.

" Всички ние сме обезпокоени, че унгарският министър председател се срещна с президента Путин в миг, когато Русия води нападателна война против Украйна ", съобщи дипломат Дейвид Пресман, интервюиран от радио " Свободна Европа ". " Обезпокоително е, че Унгария е избрала да си сътрудничи с Кремъл по този метод ", сподели той. Освен това посланикът осъди обстоятелството, че Орбан употребява термина " военна интервенция " за изложение на спора.

" Ако е належащо, ще споделим загрижеността си за сигурността с нашите съдружници ", добави Пресман. Във вторник той към този момент насочи рецензии против унгарския министър председател, че " стои паралелно с човек, чиито сили са виновни за закононарушения против човечеството в Украйна ", в известие, оповестено в " Екс ".

Тези забележки бяха отхвърлени от Будапеща: " Не е в пълномощията на американския дипломат да дефинира унгарската външна политика ", съобщи пред медиите Гергей Гуляш, шеф на кабинета на Виктор Орбан.

Унгария е член на НАТО и Европейски Съюз и гласоподава в поддръжка на всички европейски наказания против Москва, само че нейният водач се опита да смекчи някои от тях и зае примирителна позиция по отношение на Русия, която остава главен енергиен снабдител за централноевропейската страна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР