Във вторник се провежда извънредна среща между Русия, Украйна и

...
Във вторник се провежда извънредна среща между Русия, Украйна и
Коментари Харесай

Русия, Украйна и сепаратистите провеждат извънредна среща

Във вторник се организира изключителна среща сред Русия, Украйна и сепаратистите в опит да се понижи възходящото напрежение във връзка със по границите на някогашната руска страна.
Говорител на украинската делегация Олексий Арестович съобщи пред Франс прес, че е реализиран прогрес в напъните за възобновяване на прекратяването на огъня, което беше контрактувано предишния юли, само че възпрепятствано от неотдавнашните конфликти сред украинските войски и подкрепяните от Москва сепаратисти в Източна Украйна.
 Кремъл прикани Запада да се откаже от „ антируската неуравновесеност “ Кремъл прикани Запада да се откаже от „ антируската неуравновесеност “
Москва приканва западните столици да се успокоят и да се откажат от „ солидната антируска неуравновесеност “, с цел да се преодолеят същ...
Срещата, включваща и, стартира по-рано във вторник.
Украинският президент Владимир Зеленски прикани за обновяване на прекратяването на огъня и съобщи след среща с френския президент Еманюел Макрон предходната седмица, че се надява договарянията да бъдат сполучливи.
След конфликти сред украинските сили и подкрепяните от Москва сепаратисти през последните седмици, Русия стартира да натрупа войски по границата си с Украйна, пораждайки опасения от огромна ескалация в спора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР