Във вторник руският отговор на YouTube - RuTube е блокиран

...
Във вторник руският отговор на YouTube - RuTube е блокиран
Коментари Харесай

Руският RuTube е ударен за втори пореден ден от хакерска атака след Деня на победата

Във вторник съветският отговор на YouTube - RuTube е блокиран за втори следващ ден поради хакерска атака, чието осъществяване се свързва с вчерашното честването на годишнината от успеха над нацистка Германия във Втората международна война, оповестява Ройтерс, представена от БНР.

Обикновено цялостен с видео наличие, уеб сайтът на RuTube сега е черен, с малко известие, което гласи: " Внимание! Сайтът е в развой на техническа работа. Сайтът беше нападнат. В момента обстановката е под надзор. Потребителските данни са непокътнати ".

Хакерската офанзива стартира в понеделник, огромен народен празник, когато Русия означи 77-ата годишнина от руската победа над Адолф Хитлер, а президентът Владимир Путин произнесе тирада, сравняваща тази битка с актуалната съветска война в Украйна.

" Някой в действителност искаше да попречи на RuTube да покаже парада на Деня на успеха и празничните фойерверки ", обявиха от RuTube. " Не е грях да си спомним борбите, които нашите момчета завоюваха. Битката за RuTube продължава ", оповестява Ройтерс.

Сайтът разказва хакерската атака като най-лошата в неговата история.
При обособен случай в понеделник менютата на съветската сателитна телевизия бяха хакнати, с цел да покажат на феновете в Москва известия за събития в Украйна, в това число " Имате кръв по ръцете си ", съгласно скрийншотове, получени от Ройтерс.

Уебсайтовете на държавни компании и новинарските уеб сайтове в Русия са подложени на спорадични хакерски офанзиви, откогато Москва нахлу в Украйна на 24 февруари, като хакерските нападения постоянно имат за цел да покажат информация, която е в несъгласие с формалната позиция на Москва за това, което тя назовава " специфична военна интервенция ".
RuTube сподели, че огромен екип работи за възобновяване на услугата, и отхвърли известията, че компанията е изгубила изходния код на уеб страницата.

Дългото спиране ненапълно изяснява за какво Русия към момента не е блокирала YouTube на компанията Alphabet Inc., макар неведнъж глобяване и предизвестие на американската работа за премахването на някои подкрепяни от страната съветски канали и за неизтриването на наличие, което Москва смята за нелегално.
От началото на март Русия ограничи достъпа до Twitter, Фейсбук и Instagram.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР