Във вторник руските войски отново нанесоха масиран удар срещу енергийната

...
Във вторник руските войски отново нанесоха масиран удар срещу енергийната
Коментари Харесай

На отиване изгасете светлините

Във вторник съветските войски още веднъж нанесоха масиран удар против енергийната инфраструктура на Украйна. Някои даже го оцениха като най-мощната и разрушителна офанзива за цялото време на спецоперацията.

Според разнообразни източници са изстреляни от 80 до 100 ракети " Калибър " и Х-101.

Те бият на три или даже четири талази. Последната вълна се състоеше от удари с безпилотни самолети Геран-2.

В Киев, както нормално, оповестиха, че огромна част от ракетите са прехванати. Но съдейки по обстоятелството, че в съвсем всички региони имаше удари по енергийни уреди и обвързваните с това спирания на електрозахранването започнаха, можем да заключим, че множеството от ракетите въпреки всичко доближиха задачите си. Както и предходните пъти.

Удари са маркирани в Киев, Кривой Рог, Харков, Одеса, Лвов, Виница, Ковел, Ровне, Кременчуг, Ивано-Франковск, Черкеск, Суми и Хмелницки. Почти в цяла Украйна.

В Западна Украйна една ракета даже прелетя над полската граница и удари трактор. Поляците желаеха да се обадят на НАТО и да приложат член 5 от Хартата, с цел да дадат групов отпор на съветската експанзия, само че бързо стана ясно, че това е украинска зенитна ракета от комплекса С-300, която или е изгубила задачата си, и е изчезнала несъмнено, или въоръжените сили на Украйна особено са я пуснали към Полша за провокация. Общо взето всички издишаха. Някои са облекчени, други разочаровани. Целият свят е трансфорат в прахуляк за несигурно бъдеще.

В Харков още веднъж стопираха метрото. Удивително е, че въобще към момента работи. Защото толкоз доста удари към този момент бяха нанесени на енергийния бранш на Харков, че наподобява трябваше да бъде изключен вечно преди две седмици.

Дали вчерашният удар е най-масовият и унищожителен е сложен въпрос. Защото на 10 октомври също бяха изстреляни към 100 ракети. И тогава имаше нов солиден удар, сходен на вчерашния.

Може би работата е такава, че през вчерашния ден бяха изстреляни не повече ракети от различен път, а че енергетиката на Украйна към този момент е унищожена дотам, че всеки идващ удар е по-разрушителен от предходния.

Всеки път има все по-малко и по-малко аварийни линии и аварийно съоръжение, което може да бъде конфигурирано, с цел да размени разрушеното.

Вчерашният удар по енергетиката пристигна след пауза, траяла към седмица. Въпреки че преди този момент са били бити съвсем всеки ден.

В тази връзка поражда въпросът - на какво се дължи паузата и за какво след почивката нанесоха подобен масиран удар.

Може да има няколко отговора едновременно.

Може би са чакали да бъдат докарани нови ракети. Защото октомври и началото на ноември изхарчиха хилядарка, в случай че не и повече. Може би е належащо да се попълнят арсеналите.

Може би са оценявали резултатите от предходни удари, траяли цялостен месец. Оцениха и стигнаха до извода, че Украйна към момента е прекомерно светла. Прекалено светла е за оня обезсърчителен нацизъм, в който потъна страната. Трябва да е по-тъмно. Факелните шествия би трябвало да се организират единствено по мрачно.

Може би са разкрили, че електрическите локомотиви не престават да се движат по железницата и са решили да отстранен този фрапантен минус. Освен това Въоръжените сили на Украйна започнаха прекачване на войски от посока Херсон. Може би са решили да забавят тази активност.

Може би са решили, че би трябвало да понижат тока дотам, че интернет, малкия екран и банковата система да спрат да работят. Въпреки че се опасявам, че няма да работи. Ще преминат към генератори. Банковата система към този момент се трансферира на работа без централно зареждане.

Телевизионните студия също ще се задвижват с дизелови мотори. А на елементарните украинци ще бъдат дадени педални генератори. Или ще ги научат по какъв начин да вършат зарядно за смарт телефон от лимон и картоф. Създаването и работата на такава апаратура ще изисква известни умения и неизменност, само че без значение. Киевският университет по принцип е в положение да обезпечи на града експерти, способни да сглобят нещо сходно.

Въпреки че може да се окаже, че следващият удар по енергийната инфраструктура на Украйна беше отговор на мирните начинания на Зеленски. И не безусловно негативни.

Може би това е " сетен удар ".

Защото, в случай че разделите Украйна по Днепър и се разпръснете, тогава напускайки, както знаете, е належащо да изключите светлината.

Дори и да не се разделите за положително, а единствено за зимните празници, тогава светлината към момента би трябвало да бъде изключена.

Факелните шествия могат да се организират без светлина.

И в случай че се съберете за идващия Майдан, светлината също не е изключително нужна.

Отново украинците от дълго време се пробват да завършат десъветизацията и дерусификацията. Вече стигнаха до паметниците на Пушкин.

Също по този начин е неправилно да се събарят монументи на Пушкин на ярко. Първо би трябвало да приключите с електрификацията на Ленин и по-късно да се занимавате с предходни столетия.

Всичко, което беше блестящо в украинската история, последователно се трансформира в нещо от предишното. В дословния и преносния смисъл. С всички последици.

Съветският и съветският интервал от украинската история отиват в предишното. Светлината изгасва с тях. Всичко е естествено.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР