Във вторник, 8 март, Конгресът на Гватемала одобри закон, който

...
Във вторник, 8 март, Конгресът на Гватемала одобри закон, който
Коментари Харесай

Гватемала: Абортът се наказва със затвор до 25 години

Във вторник, 8 март, Конгресът на Гватемала утвърди закон, който санкционира абортите с до 25 години затвор, не разрешава еднополовите бракове и преподаването на полово многообразие в учебните заведения, съобщи Reuters.

Предложен от консервативната партия „ Вива “, законът за отбрана на живота и фамилията беше ненадейно утвърден от огромно болшинство от депутатите, в това число съдружниците на президента Алехандро Джамати.

Наказанието за аборт беше увеличено от сред 5 и 10 години, на 25 години - с изключение на когато животът на майката е в заплаха.

Законът също по този начин не разрешава преподаването на деца и млади възрастни на половото многообразие и постановява, че никакви други ориентации с изключение на хетеросексуалната не са „ естествени “, демонстрира проектозакона.

Някои политици и деятели подлагаха на критика закона, който беше признат в Международния ден на дамата.

Омбудсманът по човешките права на Гватемала, Джордан Родас, сподели, че ще оспори закона по съображения за правата на индивида.

„ Това нарушава правата на индивида, нарушава интернационалните съглашения, утвърдени от Гватемала, това е спънка към свободите “, сподели Родас пред кореспонденти отвън Конгреса.

Някои законодатели и висши представители настояват, че законът предизвиква омразата, хомофобията и незаслужено криминализира дамите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР