Във втория ден от посещението си в Чехия президентът Румен

...
Във втория ден от посещението си в Чехия президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев откри бизнес форум в Прага

Във втория ден от визитата си в Чехия президентът Румен Радев и чешкият министър на индустрията и търговията Йозеф Сикела откриха бизнес конгрес под мотото " Заедно реализираме повече ". След това българският държавен глава се срещна със сънародници.

При вчерашните си срещи на високо равнище в Прага президентът означи, че пълноценният политически разговор на най-високо ниво е значимо изискване за развиването на двустранните връзки във всички сфери от съвместен интерес:

" Стокообменът е рекорден, той бележи растеж всяка година с двуцифрено число, само че ние споделяме убеждението, че можем дружно да реализираме доста повече в редица значими области със взаимни вложения и планове като нововъведенията, осведомителните технологии, автомобилната, военната и отбранителната индустрия, енергетиката, опазването на здравето, туризма, инфраструктурата.

Съпругата на президента – Десислава Радева, ще посети Българското учебно заведение " Петър Берон " в Прага, което е с 74-годишна история. В него се учат към 125 български деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР