Във всяка регистрирана по ДДС фирма до две седмици трябва

...
Във всяка регистрирана по ДДС фирма до две седмици трябва
Коментари Харесай

До две седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати

Във всяка записана по Данък добавена стойност компания до две седмици би трябвало да бъдат заменени софтуерът за ръководство на продажбите и касовите уред. Това е споделила изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова на среща с ръководителя на Българската стопанска камара /БСК/ Радосвет Радев, оповестиха от пресслужбата на организацията.

Промяната е наложителна поради фискалните загуби от над 300 млн. лева и укриването на обороти от над 1 милиарда лева годишно, които са вероятни поради цялостното неявяване на регулация на софтуерите за ръководство на продажбите, е показала Димитрова.

За седмица броят на касовите апарати и принтери, ръководени от новия вид програмен продукт за продажби, се е удвоил, като досега към този момент са издадени над 170 000 касови бележки с отпечатан на тях QR код, който ще може да бъде тестван за годност от всеки консуматор със смарт телефон.

Срокът е доста къс и мъчно осъществим, е споделил по време на срещата Радев и е допълнил, че БСК ще продължи да следи процеса по използване на новите условия и ще чака схващане и подпомагане от страна на данъчната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР