Във всяка детска стая цари бъркотия. И понеже това е

...
Във всяка детска стая цари бъркотия. И понеже това е
Коментари Харесай

5 идеи как да научим детето на ред

Във всяка детска стая царува неразбория. И тъй като това е НЕГОВАТА стая - хлапето единствено би трябвало да сътвори ред и да го поддържа.
А вие хитро да помогнете, тъй като това не е обичаното му занятие. То избира да разхвърля и чудно по какъв начин, само че в този безпорядък съумява да откри тъкмо това лего дребосъче, което му липсва за играта сега. И колкото и играчки да има на купчинки по всички направления на стаята, безгрешно се ориентира.

Така че това, което вие определяте като хаос, за детето евентуално е някакъв тип ред.
Без прекомерно да настоявате, го запознайте с вашите правила.

1. Тематични кутии

Не е добра концепция да редуцирате броя на играчките и да изхвърлите някои " ненужни ", даже и да го извършите скрито, когато детето не е край вас, а да речем е в детската градина.
Хлапетата имат невероятното шесто възприятие и щом се приберат, стартират усърдно да търсят тъкмо тази играчка, която сте „ бракували “. Дори преди този момент с месеци да не са се сещали за нея.

По-разумно е дружно да сортирате играчките по тип или по някакъв принцип.
В едни кутии да сложите спортните колички, в други – безбройните елементи на конструктора, в трета – костенурките нинджа, в четвърта – миньоните...

Направете дружно упражнението един път, по-късно подсещайте детето, като обяснявате, че по този начин играчките постоянно ще са му на разположение и няма да се изгубят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР