Във всички 186 секционни избирателни комисии в Сливенска община изборният

...
Във всички 186 секционни избирателни комисии в Сливенска община изборният
Коментари Харесай

С подмяна на председател на СИК започна изборният ден в Сливенско

Във всички 186 секционни изборни комисии в Сливенска община изборният ден е почнал. Няма сигнали за неотворени места за гласоподаване.

До този миг няма постъпили тъжби и сигнали, сподели за Дарик ръководителят на ОИК Тодор Тодоров и добави, че през вчерашния ден е формирано досъдебно произвеждане против ръководителя на изборна секция 182 в сливенското село Горно Александрово. То е за длъжностно закононарушение при броене на бюлетините и дописване преференции.
Тодоров сподели, че ОИК е подхванала нужните дейности и секцията в Горно Александрово през днешния ден да отворила порти. Председателят е сменен, а членове си остават.

Чуйте..

Броят на изборните секции в общината е 186, с две преносими и в допълнение разкритите във Военна лечебни заведения, Дома за остарели хора и Женския затвор.В 162 секции ще се гласоподава с машини.
Най-голямата изборна секция в Сливен се намира в Основно учебно заведение „ Братя Миладинови “ с 1366 гласоподаватели.

Право на глас в общината имат 98 758 души.

Балотаж за избор на кмет се организира и в 12 села на общината. Това са Биково, Блатец, Божевци, Бяла, Гавраилово, Градско, Калояново, Ковачите, Крушаре, Самуилово, Сотиря, Тополчане.

Най-младите гласоподаватели, които през днешния ден навършатпълнолетие са четирима, като всички те са от Сливен. Четирима са и столетниците – от Мечкарево една жена и трима от Сливен.

В региона,балотаж се организира и в Община Твърдица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР