Във времето, в което работният ни живот изисква все по-голямо

...
Във времето, в което работният ни живот изисква все по-голямо
Коментари Харесай

Какво да направите, така че работата ви да не вреди на връзката ви?

Във времето, в което работният ни живот изисква все по-голямо внимание и ангажираност, е елементарно да пренасяме напрежението и проблемите от работното място в домашния си живот. Това може да окаже негативно влияние върху нашите връзки и качеството на живот на колегата. Затова e значимо да развиваме практики, които ще ни оказват помощ да поддържаме салдото и да не пренасяме работните си проблеми върху нашите близки. В идващите редове ще разгледаме някои потребни практики в тази тенденция.
Прочетете още

1.    Осъзнайте границите: Важно е да осъзнаем, по кое време сме в работна среда и по кое време сме вкъщи. Създайте ясни граници сред работния и персоналния живот и се пробвайте да ги спазвате.Например, когато сте вкъщи, изключете работните си устройства и се фокусирайте върху времето, което прекарвате с колегата.

2.    Въведете ритуали след работа: Създайте специфични ритуали или действия след работа, които ще ви оказват помощ да преминете от работния в режим на отмора. Това може да бъде къса разходка, спортна интензивност, слушане на музика или готвене на вечеря с колегата. Тези ритуали ще ви оказват помощ да се освободите от напрежението и да се насочите върху момента с колегата.

3.    Комуникирайте с колегата си: Отворената и почтена връзка е от значително значение във всяко партньорство. Ако се чувствате претрупани от работните си проблеми, споделете ги с колегата си, само че се стремете да го извършите по метод, който да не провокира напрежение и спорове. Важно е да изразите своите потребности и да поискате поддръжка от колегата си, само че също по този начин да бъдете и разбиращи към неговите/нейните граници и потребности. Разговаряйте намерено за методите, по които можете да подкрепите един различен, без да се натоварвате със личните си работни проблеми.

4.    Създайте релаксиращи практики: Интегрирайте релаксиращи практики в всекидневието си, които ще ви оказват помощ да освободите насъбрания стрес. Това може да включва йога, медитация, дишане или други техники за релаксация. Когато се почувствате по-спокойни и отпуснати, ще бъдете по-възможност да се наслаждавате на времето с колегата си и да не го пренасяте със себе си.

5.    Отделете време за качествено време дружно: Създайте специфични моменти, отдадени напълно на връзката ви. Планирайте сантиментални вечери, излети или просто време, в което да се наслаждавате на приятното си другарство. Тези специфични моменти ще ви оказват помощ да се свържете с колегата си, да създадете приятни мемоари и да се откъснете от работните си грижи.

Не пренасяйте работните си проблеми върху колегата си. Възползвайте се от тези практики, с цел да поддържате салдото и да съхраните здравите и хармонични връзки в домашния си живот. Всеки заслужава време за разпределяне и обич, изключително от тези, които са ни най-близки.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР