„Във времето, в което живеем, дигиталните технологии вече са реалност,

...
„Във времето, в което живеем, дигиталните технологии вече са реалност,
Коментари Харесай

Министър Павлова участва във форума на високо равнище „Заедно за силно цифрово земеделие“

„ Във времето, в което живеем, цифровите технологии към този момент са действителност, а не въпрос на избор. Затова – с цел да не бъде земеделието догонващо, конгреси като този са извънредно значими, защото на тях би трябвало да посочим кои са проблемите и кои са решенията. “

Това съобщи министър Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила на форума на високо ниво „ Заедно за мощно цифрово земеделие ", който е част от календара на Българското председателство. Събитието бе намерено от вицепремиера Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител... към профила, а участваха еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила, министърът на земеделието Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила и над 250 делегати от Европа. Организатори са Министерството на земеделието, храните и горите и Институтът за агростратегии и нововъведения, чийто ръководител е Светлана Боянова.

„ Не се вършат постоянно конгреси, които касаят цифровата промяна и дигитализацията на земеделието, а би трябвало и е належащо “, уточни министър Павлова и благодари на уредниците за самодейността. „ Възможностите през днешния ден са огромни, по тази причина от нас зависи да фокусираме напъните си и да създадем електронна агристратегия или тактика за дигитализацията. Трябва да влагаме в широколентовия достъп, да подкрепим нововъведенията в бранша и дейностите му, защото за нас е значимо да имаме качествени храни и произвеждане “, съобщи министър Павлова. Тя добави, че с министър Порожанов, с Министерството на стопанска система, с омбудсмана на България се приготвя идващия конгрес – за двойния стандарт при храните в Европейски Съюз, защото описаните процеси са взаимно обвързани.

„ През 2020 година при 9 от 10 души ще се изискват цифрови умения, което значи дейна преквалификация и цифровизация. По тази причина част от целите, по които работи Българското председателство, са под наслова – „ Дигитална промяна и умения “. А дебатът за бъдещата Многогодишна финансова рамка, за Общата селскостопанска политика, са също значим аспект “, сподели още министър Павлова. Тя акцентира, че 2018-а година е времето, в което освен проучваме и обсъждаме, само че и вярно би трябвало да планираме къде желаеме да бъдем през 2030 година „ Радвам се, че точно по време на Българското председателство вървят тези диспути. Сега е времето, в което да реализираме освен политическо единодушие, само че и да навлезем в експертните полемики. България може да способства доста – и като експертиза, и с опита си! Мотото на председателството ни е „ Съединението прави силата “, тъй като в случай че желаеме да бъдем дружно за мощно цифрово земеделие, в случай че сме единни, ще успеем “, съобщи министър Павлова пред препълнената зала 3 в НДК.

След заключителните думи на министъра делегатите видяха видеоклипа на председателството, събрал доста от достиженията на България, в това число и в земеделието. „ И поради които се гордеем, че сме българи “, приключи министър Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР