Във времена на криза винаги си проличава кой е способен

...
Във времена на криза винаги си проличава кой е способен
Коментари Харесай

Български стартъп предлага решение как бизнеса и хората да имат ясни и точни сметки за комунални услуги

Във времена на рецесия постоянно си личи кой е кадърен бързо да се приспособява и да продължи да се развива в новите условия. Това е годно в цялостна мощ за икономическата рецесия, която е обхванала света, Европа и България в последните години. В последно време у нас най-тежко ни се отразява тази рецесия и посредством изтъняването на портфейла - всеки се старае оптимално да ограничи разноските си като върви в магазина. А отвън семейството всеки един рационален управител на компания постоянно търси способи по какъв начин да резервира производството си, чиновниците си и да ограничи растежа в сметките за ток, вода и природен газ.

Оказва се че има едно непретенциозно решение на въпроса с икономиите, за което малко се приказва в България. Става въпрос за едно устройство - логър, което може да следи непрестанно по какъв начин се движат сметките на една компания или домакинство. Доскоро всеки бе привикнал, че докладът на електромер, водомер и разходомер се прави един път месечно. Но малко хора пресмятаха какво е потреблението във всеки един ден или даже час в месеца. В XXI в. към този момент това е елементарно и комфортно и се прави от телефона. Не се изискват и задълбочени знания за доклада, тъй като услугата е комфортно онагледена на екрана на телефона. А всичко това към този момент е основано и работи от група запалянковци и инженери. Тази група неуморно се труди в последните няколко години в своя стартъп, с цел да може компанията ThingsLog да показа тази дребна машинка на потребителите си.

Какво съставлява нововъведението на ThingsLog

Устройството се прикачва към уредът за отчитане на консумация - водомер, електромер газов разхомодер или топломер. Оттам нататък дребната по размери машинка автоматизирано изпраща данните към телефона ви като ги проучва и регистрира във всяка една секунда. А най-важното е, че в случай че в даден миг се регистрира сериозна смяна в потреблението, то незабавно приложението стартира да сигнализира. Така потребителят знае къде тъкмо да търси казуса, а задачата е една - по-ниска сметка в края на месеца и прекъсване на разхищението на запаси. Реално, ние предоставяме и оказваме помощ на бизнеса да види от кое място идват разноските и по какъв начин да се усъвършенстват, споделя Николай Милованов, шеф на.

На процедура логърът е извънредно потребен за съвсем всички компании - с него може да се следи даден завод или индустриална линия по кое време работи и какъв брой време. Устройството може да мери потреблението на извънредно дребни шпации от време. Така излиза наяве какви са от това дружество. Именно посредством умното наблюдаване на системите може и най-добре да се усъвършенстват разноските за всяка компания.

 фотография: ThingsLog

За предприятията са основани индустриални IoT мрежи и решения, които се построяват от специалистите на. От компанията изготвят и промишлен одит, с цел да е ясно каква тъкмо е потреблението на цялата постройка, или на настрана произвеждане. " Ние сме родени в IIoT ерата, не са нужни кабели, внедряване е бързо и бизнеса вижда резултат и стойност от плана бързо и навременно ", изяснява Милованов. Той изясни, че логърите употребяват по този начин наречените - техноглогии за транспорт на данни на огромно разстояние с минимална консумация на сила. Просто нашите логъри се закачат към измервателните устройства (електромери, водомери, разходомери( или сензори (температура, налягане, равнище, влага и др.) и ги вършат " умни ". Важно е да се знае, че има сериозен опит и в построяването на Индустриални IIoT LPWAN мрежи и даването на цялостни решения за наблюдаване и надзор върху тях. Българските софтуерни компании не престават да демонстрират положителни практики на международно равнище и това се вижда. А и не са доста родните компании, които могат да предложат цялостни решения за отчитане, прогнозиране и мъдро наблюдаване.

Основателите на са хора с дълголетен опит в мрежовата и телеком промишленост и надлежно взехме решение да изградим технология, която да съблюдава едно простичко предписание - услугата би трябвало да работи еднообразно добре за нашите клиенти без значение от избора на мрежова технология. Човек би трябвало да има свободата да употребява каквато мрежа има налична, или каквато му е най-изгодно да си построи и бързо да може да сменя и прескача от мрежа на мрежа, счита Милованов.

В домашни условия пък хората могат да наблюдават в действително време потреблението си и да знаят какъв брой тъкмо ще им бъде сметката за ток, вода, парно или природен газ в края на месеца. Това даже може да постави завършек на прогнозните сметки за парно, а и ще приключи безконечния спор на хората в блока кой какъв брой е платил и за какво се губи толкоз доста топлота или вода в общите елементи на блока. С приложението на на процедура могат да се хващат даже и кражбите на топлоенергия и да се почистват разногласия във връзка с сметките с Енергото, ВиК и Топлофикация.

Оптимизацията и рационализацията се прави преди всичко, с цел да се разбере какъв тъкмо е профила на вашето ползване. Така мениджърът на компанията знае тъкмо какво се случва в неговото дружество и сполучливо може да управлява сметките. А тази процедура може да се придвижи и в семействата.

Какви са изгодите?

Ползите от самото устройство към този момент се употребяват от потребителите на няколко континента. Всъщност това е и модерното отчитане на потреблението в наши дни - просто става отживялост концепцията един път месечно или годишно (както е при топлофикация) да виждаш какво ти е потреблението, споделят от екипа на ThingsLog. А оттова стартират ограниченията за икономии и енергийна успеваемост - в случай че всеки знае какво тъкмо използва ще бъде по-лесно да се пресметна и какво е нужно, с цел да бъде едно дружество икономично, съвременно и проспериращо. Именно посредством умният отдалечен доклад, който ThingsLog предлага, би оказал помощ както на клиента по този начин и на оператора на ютилите мрежата, да знаят в същото време за потреблението и надлежно да вземат ограничения да го усъвършенстват в точния момент, изяснява Милованов.

стартира своето бизнес развиване през 2019 година участвайки като стартъп на международното ревю European Utility Week като отзивите бяха впечатляващи. Българският стартъп се е приспособил сполучливо във времената на рецесия и е изненадал международните ютилити сдружения точно с това малко и потребно устройство и решенията построени въз основата на него.

Периода на корона рецесия е сполучлив за компанията, като тя доразвива своето портфолио и през 2021 година взе участие за повторно като изложител в най-голямото ютилити ревю в Европа - Enlit Europe.

Изглежда от ден на ден ще се търси то и сега, освен около високите сметки, ами и около концепцията всеки рационално да използва ресурсите с визия за запазване на околната среда.

*съдържание на ThingsLog
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР