Във време, когато западните страни обмислят ембарго върху руския петрол,

...
Във време, когато западните страни обмислят ембарго върху руския петрол,
Коментари Харесай

Китайски рафинерии купуват тайно руски петрол с огромни отстъпки

Във време, когато западните страни обмислят ембарго върху съветския нефт, на фона на продължаващата война в Украйна, китайските самостоятелни рафинерии дискретно купуват съветски нефт и то с доста огромни отстъпки.

Служител на такава рафинерия е представен от западните медии с изявлението, че от началото на войната в Украйна тя не е съобщавала обществено за нито една договорка с съветски снабдители на нефт, с цел да не притегли внимание и да не бъде наранена от американските наказания.

Рафинерията работи деликатно при закупуването на съветски доставки, защото възможното въвеждане на вторични наказания на Съединени американски щати против субекти от трети страни, които вършат бизнес с Русия, може да докара до закриване на комерсиалния ѝ клон в Сингапур, твърди служителят, поискал анонимност.
 На каква занижена цена Индия купува съветския нефт
На каква занижена цена Индия купува съветския нефт

Вносът от Русия за 2 месеца надмина целия размер за предходната година

Покупките от самостоятелни китайски рафинерии разкриват по какъв начин някои вносители заобикалят обичайните пътища за достъп до на ниска цена съветски нефт в това време, в което западния свят постанова тежки наказания на Москва.

Припомняме, че Съединени американски щати и Англия към този момент не разрешиха вноса на съветския нефт, а Европейски Съюз разисква ембарго и въвеждане на ограничавания. От 15 май търговците на първични материали, които са основани в Европейски Съюз и Швейцария, към този момент няма да могат да продават барели на " Роснефт ".

Колкото до Китай, той като че ли е подготвен да оказва помощ Русия против западните наказания, само че единствено дотолкоз, доколкото самият той не пострада и единствено тогава, когато вътрешната му продоволствена сигурност не е компрометирана, настояват политически анализатори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР