Във връзка със затрудненията при преминаване от Великобритания към Франция

...
Във връзка със затрудненията при преминаване от Великобритания към Франция
Коментари Харесай

Има много блокирани български превозвачи между Франция и Великобритания

Във връзка със усложненията при прекосяване от Англия към Франция и новите условия за влизане на френска територия българското посолство в Париж е в непрекъснат контакт с френските управляващи, както и с наши сънародници, блокирани край Доувър. Това осведомиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Засега няма сигнали за бедстващи български жители на територията на Франция по отношение на рестриктивните мерки.

С вербална нота българското посолство в Париж още през вчерашния ден е предало писмо от министъра на превоза Росен Желязков до френския му сътрудник Жан-Батист Джебари, в което българската страна алармира за голям брой блокирани български превозвачи на границата сред Англия и Франция, като е отправена молба те да бъдат пропуснати и да продължат пътуването си през Франция.

Късно нощес френското държавно управление взе решение за отваряне на границата с Англия като всички жители на Европейски Съюз, в това число и българските, могат да влязат на територията на Франция, при изискване че показват отрицателен PCR тест, изработен в последните 72 часа. При липса на PCR тест може да бъде възложен негативен антигенен тест вид VUI-2020-12-01. Списъка с признаваните от френските управляващи антигенни проби може да видите в приложения файл.

Пътуващите са длъжни да показват резултатите от тестванията на самолетните, морските или железопътни компании преди отпътуването. Тестове ще се вършат на място за блокираните жители, като сега френските и английските управляващи договарят за изискванията, както и за местата, на които ще бъдат осъществявани.

В случай че резултатът от бързия тест е положителен, е належащо да се направи PCR тест. При положителен резултат и от PCR теста, жителите ще бъдат подлагани на 10-дневна карантина, като управляващите във Англия са поели ангажимент да обезпечат условия за това.

Британските лаборатории, които организират антигенен тест вид VUI-2020-12-01, могат да бъдат открити на адрес:

https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing.

https://www.gov.uk/government/publications/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing/list-of-private-providers-of-coronavirus-testing (section Providers: general testing)

https://biogroup-laboratory.co.uk/covid-19/find-a-covid-19-test-centre/ (Possible sans rdv mais en s’enregistrant en ligne)

https://doctap.co.uk/services/coronavirus-test/

https://www.thelondongeneralpractice.com/

https://www.doctorcall.co.uk/private-gp-services/coronavirus--covid-19--testing

https://www.londondoctorsclinic.co.uk/services/certificates-medicals/fit-to-fly-certificates-and-letters/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР