Във връзка с възможното разхлабване на мерките в началото на

...
Във връзка с възможното разхлабване на мерките в началото на
Коментари Харесай

СДС: Търговските обекти и заведенията да бъдат поставени при равни условия

Във връзка с вероятното разхлабване на ограниченията при започване на февруари, Съюз на демократичните сили показва своите рекомендации, ориентирани към запазване здравето и живота на клиентите и отбраняване на ползите на дребния и междинен бизнес, оповестиха от пресцентъра на партията.

Препоръките са са в следните насоки:

- Отварянето на фитнеси, зали, търговски центрове, магазини, да бъде придружено с непрекъснат и непоколебим надзор за съблюдаване на ограниченията, предложени от Министерство на здравеопазването и НОЩ.

- Магазините да бъдат сложени при равни условия – да не се дава преимущество на едни за сметка на други, с цел да се защитят ползите на всички търговци. В момента в така наречен молове работят единствено банки, офиси на мобилни оператори и аптеки, а в други търговски центрове са отворени и магазини за артикули, които не са от първа нужда.

- Ако огромните търговски центрове бъдат отворени, това да не се отнася за местата за хранене в тях, тъй като няма логичност те да работят, а другите заведения и заведения за хранене – не.

- Да се потърси механизъм за равнопоставеност на заведенията в местата за настаняване и тези отвън тях, тъй като сега едните работят, а другите - не. Да се вкарат общи ограничения и правила и да се съблюдава тяхното строго съблюдаване.

- Да се съблюдава прецизно имунизационния проект, с цел да се стигне по-бързо до по този начин чаканото завръщане към естествения живот на хората и бизнеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР