Във връзка с тиражираната информация, че служебното правителство ще закупува

...
Във връзка с тиражираната информация, че служебното правителство ще закупува
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Служебният кабинет не закупува самолети, а събира оферти

Във връзка с тиражираната информация, че служебното държавно управление ще закупува самолети " Грипен " военният министър Димитър Стоянов съобщи на брифинг пред публицисти, че служебният кабинет не закупува самолети. Той събира предложения и задачата е тези предложения да бъдат показани в Народното събрание и да се вземе осведомено решение по отношение на бъдещето на изтребителната авиация в България.

" Още на 2 август заявих, че изтребителната авиация в България е в извънредно тежко състояние. Полагаме невероятни старания, с цел да придобием шест мотора от Полша. Разговорите вървят, в напреднал стадий сме, само че към момента дефинитивно решение няма. Тези мотори ще стигнат изтребителната авиация да се употребява до края на 2023 година Поканили сме 4 страни да ни дават предложения за самолети втора ръка от Швеция, Франция, Съединени американски щати и Израел. Към момента сме получили отговори от Франция и Швеция, а останалите две страни не са откликнали още на нашите писма и чакаме информация ", изясни Димитър Стоянов.

Към момента няма получена оферта от Швеция за закупуване на самолети от страна на България. Това не значи закупуване на самолети. След като се получат офертите, те би трябвало да бъдат оценени, да бъдат показани в Народното събрание с прединвестиционен разход, да бъде утвърден плана за този разход и чак по-късно да се направи контракт, който също да мине през Народното събрание ", добави военният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР