Във връзка с тежката катастрофа на АМ Тракия снощи, служебният

...
Във връзка с тежката катастрофа на АМ Тракия снощи, служебният
Коментари Харесай

Регионалният министър: От АПИ са извивали ръцете на държавата, поставиха я в тежка юридическа ситуация

Във връзка с тежката злополука на Автомагистрала " Тракия " нощес, служебният районен министър Иван Шишков съобщи пред, че в съответния случай няма някакъв проблем с пътния сектор. По думите му, тази част от автомагистралата е въведена в употреба през 2012 година и от 10 година автомагистралата се употребява в този сектор, който не е от проблематичните. Очевидно е обаче, че след няколко години ще се наложи да му бъде изработен най-вероятно главен, а не настоящ ремонт.

" За страдание през последните 10-15 година повече се говореше, в сравнение с да се строят автомагистрали. Станахме очевидци, че Автомагистрала " Хемус " се строеше на процедура до 3-ти лот, изключвам казуса с раздадените пари. Назад във времето нито са се възнамерявали, нито са се строели автомагистрали в безспорна целокупност. Малко автомагистрали, които не стигат за трафика. Ние не сме богата страна, само че никога не би трябвало да си разрешаваме да не развиваме инфраструктурата, да се възнамерява и по оптимално бързия метод да се построи ", изясни арх. Иван Шишков - длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

В първия си ден като министър той е упълномощил на чиновниците на АПИ да се създадат състезания за зимното разчистване. " Това, за което са отговорни от АПИ е, че са създали поръчка, която е била безусловно негодна. И проблемите, които са упоменати от Комисия за защита на конкуренцията са изцяло действителни. Старото управление на АПИ е отговорно за неизрядни публични поръчки, които доведоха до това страната в действителност да изпадне в тежка юридическа обстановка. Те са мислили в посока по какъв начин да създадат тригодишните контракти пролетта и са оставили зимното разчистване. Искали са безусловно да принудят страната и Народно събрание тогава да удължат периодите на старите контракти, с цел да може по същите тези контракти да бъде предоставено и зимното разчистване. Според мен, част от ръководещите желаеха да принудят Народно събрание да удължи периодите, само че това не се случи. Сега сме изправени пред сложна обстановка, само че тя е решима ", изясни още Шишков.

Той посочи, че след 15 дни би трябвало да завърши процедурата по Закон за обществените поръчки и би трябвало да стартира избор на реализатори. Провел е две срещи - една със строителите на интерконектора, и друга - с пътните компании, които ясно са разбрали, че тези пари, блокирани от Народно събрание, няма по какъв начин сега служебния кабинет да им ги изплати.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР