Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 в България, със

...
Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 в България, със
Коментари Харесай

Кметът на Мездра сформира Общински оперативен щаб за предприемане на мерки срещу разпространението на коронавируса

Във връзка с записаните случаи на COVID-19 в България, със Заповед №152/ 10.03.2020 година кметът на община Мездра Иван Аспарухов образува Общински действен щаб за предприемане на ограничения против разпространяването на ковид. Той ще координира и управлява осъществяването на противоепидемичните ограничения, разпоредени със Заповед №144/ 09.03.2020 година на кмета на община Мездра, както и напътствията на Националния действен щаб и на Областния действен щаб.
В Общинския действен щаб влизат: ръководител - Иван Аспарухов, кмет на община Мездра, заместник-председател - инж. Тодор Христов, шеф на ОбП „ Чистота “, секретар - инж. Светлана Мицева, секретар на Община Мездра и непрекъснати членове - инж. Николинка Кътовска, Цеца Костова и Нели Минева, заместник-кметове; Елена Нанова, шеф на отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “; представители на „ МБАЛ - Мездра “ ЕООД, Районно ръководство „ Полиция “ и РСПБЗН - Мездра; Мирослав Гетов, гл. специалист „ Връзки с обществеността и протокол “ и Цветомир Драгановски, ст. специалист „ Сигурност, публичен ред и видеонаблюдение “ в Община Мездра.
Разширеният състав на щаба включва кметовете на кметства и кметските наместници на всички обитаеми места в общината. При нужда, в съвещанията на щаба ще се включват други специалисти и представители на институции. Контролът по осъществяване на заповедта ще се упражнява персонално от кмета на община Мездра.
Със Заповед №144/ 09.03.2020 година кметът на Мездра подреди да бъдат прекратени проведените визити на културни мероприятия на територията на общината. Забранено е провеждането на всевъзможни всеобщи мероприятия, в които вземат участие деца, както и организирането на тържества в клубни пространства на пенсионерските клубове и клубовете на лица с увреждания. Спортните мероприятия наложително се организират без аудитория.
На ръководителите на детски градини и на звена за даване на обществени услуги е разпоредено да провеждат провеждането на следните противоепидемични ограничения:
• Строг утринен филтър;
• Засилена стерилизация и постоянна аерация на помещенията;
• Да не се позволява сливането на групи и провеждането на всеобщи мероприятия в детските заведения.
Експертите от отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ в Община Мездра са длъжни да реализират всекидневен надзор за съблюдаване на противоепидемичните ограничения в детските градини и да събират информация за посещаемостта на децата.
Същевременно е прецизиран пропускателният режим в постройката на Общинска администрация - Мездра, както следва:
• Не се позволява струпване на огромен брой лица в Центъра за услуги и информация на жителите, както и в кабинетите, в които директно се работи с консуматори на административни услуги.
• Изчакването се реализира навън или на място с обезпечена аерация.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР